Uteráky bielej farby sú v kúpeľni najlepšou voľbou! Tu sú dôvody, prečo

Akej farby sú vaše uteráky v kúpeľni? Správna odpoveď by mala znieť - biele! Ste zvedaví, prečo? Tu je odpoveď.

22.01.2022 13:00
uterák, žena, kúpeľňa Foto:
Prečo vybrať biele uteráky?
debata

Správna starostlivosť o uteráky v kúpeľni môže byť pomerne náročná. Správny prací prostriedok, dôkladné sušenie, ideálne skladovanie. A hoci sa o uteráky v kúpeľni staráte zo svojho pohľadu správne, musíte priznať, že po čase, a nie až takom dlhom, začnú vyzerať nehygienicky. Ich farba sa mení a dokonca môžu istým spôsobom zapáchať. Existuje však riešenie a je celkom jednoduché!

práčka - pranie - domáce práce - ako šetriť energiu pri praní Čítajte viac Plesne a choroboplodné zárodky v práčke? Znížte riziko ich vzniku, nie je to veda

Zaobstarajte si biele uteráky! Možno to na prvé počutie neznie ako super riešenie, pretože vieme, ako to s bielymi vecami chodí… Zdajú sa byť na prvý pohľad špinavšie či staršie, ako napríklad veci hnedé či šedé. Ale pri správnej technike prania sú biele uteráky skutočne z dlhodobého hľadiska lepšou voľbou.

Dobrým tipom je pridať do práčky pri praní uterákov nejaké bielidlo. Uteráky sa tak časom nezafarbia a z práčky ich zakaždým vytiahnete žiarivo biele! Tento trik nemôžete použiť na farebné uteráky, pretože môže spôsobiť nerovnomerné škvrny od bielidla.

práčka, domáce práce Čítajte viac Trápi vás zápach v práčke? Ako sa ho zbaviť?

Lacnou a ekologickou alternatívou agresívnych chemických bielidiel je napríklad prášok do pečiva. Jednoducho ho nasypte do prania vždy, keď ide o biele uteráky. Pôsobí ako prírodný rozjasňovač.

Biele uteráky navyše môžete prať pri vyšších teplotách. Farebné uteráky z bavlny alebo zmesových látok by sa mali prať pri 60 stupňoch Celzia, pokiaľ nemajú na štítku uvedené inak. Vyššie teploty, ako je známe, vedú k rýchlejšiemu nežiaducemu vyblednutiu farebných uterákov. Biele uteráky sa, naopak, dajú prať aj na 90 stupňov Celzia, tým pádom sú hygienickejšie na používanie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hygiena #kúpeľna #pranie

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....