9 tipov na nádherné balenie darčekov: A pri niektorých z nich neminiete ani euro!

Krásne zabalený vianočný darček nepotrebuje drahé investície. Množstvo vecí totiž máte doma a vyčarovať sa z nich dá naozaj všeličo.

22.12.2021 08:54
balenie papier 3 Foto:
Aj ten najobyčajnejší papier, dokonca papier na pečenie, postačí na balenie vianočného darčeka s ukážkovým výsledkom. Na uviazanie postačí obyčajný, prípadne dvojfarebný špagát. Základom sú dekorácie - môžete využiť tie, čo ste za roky doma nazbierali, plus aj obsah kuchynských zásuviek (vanilka, škorica, sušené ovocie či vetvičky tymiánu alebo rozmarínu alebo vetvička priamo zo stromčeka).
debata

Práve snaha zabaliť darčeky čo najkrajšie navyšuje mnohokrát rodinný rozpočet o ďalšie investície. Papier, stuhy, dekoratívne nálepky či darčekové tašky alebo krabice – to všetko stojí peniaze a nie malé! Ale prečo zbytočne míňať na niečo, čo sa dá efektívne a zároveň veľmi pôvabne urobiť aj doma.

Tip číslo 1 – papier

Namiesto kúpy baliacich papierov s dekoratívnym vzorom stavte na čo najjednoduchší papier. Alternatívou je aj klasický voskovaný papier, či dokonca papier na pečenie. Áno, ak ho použijete v dvoch vrstvách, postačí sa dôkladné prekrytie obsahu balíčka. S klasickým baliacim papierom zafunguje dobre výraznejšia stuha, ale môžete to napríklad skúsiť aj so špagátom či lykom, prípadne použiť zvyšky vlny, ak nejakú doma máte. Niekoľko vizuálnych inšpirácií nájdete aj v našej galérii.

Pri balení darčekov na Vianoce je špagát...
Balenie darčekov do textilu sa vám na prvé...
+6Balenie darčekov do textilu sa vám na prvé...

Nezabúdajte!

Zvyšok je o dekoráciách – vetvička ihličia, drievko škorice, sušený pomaranč alebo kvetiny, ktoré sa nájdu v nejednej domácnosti. A skúsiť môžete ešte jeden trik, použite kvapku vanilkovej či rumovej esencie na prevoňanie papiera.

Ďalšie tipy nájdete na ďalšej strane…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ekológia #Vianoce #trend #darčeky #balenie #papier #látka #špagát

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...