Ani použité papierové vreckovky, ani malé náplasti! Čo ďalšie rozhodne nepatrí do záchodovej misy?

Spláchnem a hotovo? Rozhodne by v záchodovej mise nemali končiť veci, ktoré do nej nepatria.

09.11.2021 09:00
záchod, toaleta, záchodová misa, čistenie,... Foto:
Čo všetko dokáže upchať záchod?
debata

Tuk a olej

Čo s olejom, ktorý vám po príprave jedla ostal na panvici? Do zbernej nádoby (po jej naplnení ju hodíte do špecializovaných odpadových nádob na olej)! V žiadnom prípade nepatrí do záchodovej misy. Tuk a olej v spojení s vodou môže v odtoku vytvoriť hustú hmotu, ktorá odtok upchá.

polievka, hrniec, žena, zápach, pokazené jedlo, odpad Čítajte viac Čo nepatrí do kompostéra a kam so skysnutou polievkou? Viete vytriediť odpad z kuchyne?

Vlhčené utierky

Vlhčené utierky sú vyrobené z materiálu, ktorý je v prírode nerozložiteľný – v prvom rade je teda veľmi neekologické ich používať. Ak skončia po použití v záchodovej mise, v najhoršom prípade upchajú toaletu a spôsobia, že sa do nich zachytia ďalšie veci. Ak teda chcete použiť vlhčené utierky, po použití toalety, hádžte ich do koša.

Použité papierové vreckovky

Ani tie nepatria do záchodovej misy, hoci na prvý pohľad medzi toaletným papierom a vreckovkami nevidíte rozdiel. Omyl! Vreckovky sú vyrobené z iného materiálu, ktorý sa nerozpúšťa vo vode tak ako toaletný papier. To môže rýchlo viesť k upchatiu toalety.

kompost, záhrada, kompostér, pôda, odpad Čítajte viac Ako sa starať o kompost a kedy ho už môžeme využiť?

Náplasť

Rovnako ako akýkoľvek iný plast, ani malé náplasti, ktoré použijeme na prekrytie ranky na koži, nemajú v záchode čo robiť. Materiál sa nemôže rozpustiť a skôr či neskôr sa niekde zasekne a upchá odtok.

Zvyšky jedla

V toalete často končia zvyšky polievok či tekutých jedál. Tie však obsahujú tuky, ktoré, ako bolo spomenuté vyššie, vytvoria s vodou hustú hmotu, ktorá upchá toaletu. Zvyšky varených jedál patria do kontajnerov určitých na kuchynský odpad z domácností.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #odpad #odtok #záchodová misa

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...