Viete, aká farba pohovky je najviac trendy? Kuk sem... máme pre vás aj tipy

Počas posledných mesiacov v pandémii si mnohé rodiny zútulňovali svoje domácnosti. Do niektorých pribudli nové doplnky, inde dokonca nové kusy nábytku.

18.08.2021 06:00
Beckenham 3 Seater Sofa in Stain Resistant... Foto:
Trojmiestna pohovka Beckenham, značka Darling of Chelsea, predáva sa na britskom trhu v prepočte za 1669 eur.
debata

Jedným z hlavných atribútov bol komfort a priestrannosť, keďže často sa doma nachádzala väčšia časť rodiny (deti na dištančnom vyučovaní, jeden z rodičov na home-office). Ale popri praktických atribútoch sa dbalo aj na to, ako jednotlivé kusy nábytku vyzerajú. Základom okrem samotnej dispozícii či tvaru bola v prvom rade farba. Tá sa objavuje aj vo vyhľadávaní na internete ako jeden z kľúčových vyhľadávacích prvkov.

Nedávny prieskum z Veľkej Británie, ktorý realizovala stránka Homedit.com, sa zameral práve na pohovky do obývačky alebo oddychových miestností a na ich farebnosť. Výsledky hovoria jasne.

Pohovka New Wave, značka Tom Tailor. Predáva sa...
Pohovka Vimle, predáva Ikea od 889 eur.
+6Pohovka značky Cult Furniture, predáva sa za...

Vôbec najžiadanejšou farbou v prípade výberu pohoviek sa stala sivá farba. Bezmála 68-tisíc vyhľadávaní v období medzi januárom a augustom 2021 zaradilo tento relatívne neutrálny tón medzi najžiadanejšie v rebríčku. To, samozrejme, nie je až také veľké prekvapenie. Konieckoncov, aj v množstve slovenských domácností by ste našli sedačku a kreslá práve v niektorom z odtieňov sivej. Omnoho väčším prekvapením však bola farba, ktorá sa ocitla hneď na druhej priečke.

Podľa zdrojov z vyhľadávania v období ôsmich mesiacov tohto roka sa druhou najžiadanejšou farbou stala ružová s viac ako 37-tisíc vyhľadávaniami. Na tretej priečke potom s pártisícovým odstupom skončil odtieň modrej. Do prvej päťky sa ešte prepracovali farby biela a zelená. Samozrejme, vyhľadávanie ráta aj s odtieňmi týchto farieb, často tlmenejšími, v decentnej, prípadne pastelovej podobe.

Sivá farba, ktorá kraľuje pohovkám v Británii, však boduje aj na lokálnom trhu a my sme pre vás vybrali pár interiérových tipov, ktorými určite nešliapnete vedľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trend #farba #obývačka #pohovka #zariadenie

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...