Odtok, špáry medzi obkladačkami či rúra: TOP triky, ktoré pomôžu s čistením

Udržať domácnosť v čistote a poriadku je pre mnohých z nás zaťažkávacia skúška. Najmä, ak príde na nedostupné či neobľúbené miesta. Aj v tomto však dokáže poradiť svet sociálnych platforiem a sietí.

13.07.2021 09:30
chladnička, umývanie, žena Foto:
Ako správne vyumývať chladničku?
debata

Portál End of Tenancy Cleaning London sa nedávno pozrel na zoznam videí označených hashtagom z platformy TikTok, ktoré sa týkali upratovania a čistenia a vyhodnotil, ktoré z nich najviac zaujali verejnosť (meradlom bol počet pozretí). Zdá sa, že prvá päťka je celkom jasná. Spolu s ňou prinášame aj triky, ktoré nielen užívatelia a autori spomenutých videí, ale aj experti na domáce upratovanie odporúčajú.

1. Čistenie kobercov: 490 miliónov zobrazení

Zdá sa, že udržať v čo najlepšom stave náš koberec, je misia, ktorá zaujíma každého bežného smrteľníka. Počet zobrazení na platforme TikTok hovorí jasnou rečou. Expert na čistenie Ivan Ivanov z End of Tenancy Cleaning London odporúča na čistenie kobercov nasledovné: "Mali by ste vysávať a používať čistiace spreje raz týždenne, aby koberce boli čisté. Každé tri mesiace by ste potom mali premýšľať o prenájme stroja na čistenie kobercov (tepovacieho prístroja), aby ste zabránili premočeniu a poškodeniu koberca.

2. Čistenie odtokov: 197,6 milióna zobrazení

Odtoky sa obzvlášť ťažko čistia kvôli tomu, že nevidíme, čo na nás číha. Často zapáchajú a sú upchaté. „Na rýchle vyčistenie odtoku vložte tabletu do umývačky riadu cez hornú časť zátky a cez ňu prelejte vriacu vodou, aby sa rozpustila. To by malo odblokovať časť špiny a nechať odtokovú rúru sviežo voňať. Skúste tiež pravidelne používať rozpúšťač nečistôt v odtoku, aby ste sa zbavili prebytočnej špiny.“

606634513 Čítajte viac Stehná sú nové tehličky, znie heslo leta v mužskej móde! Šortky čo najkratšie, páni!

3. Čistenie špár: 62,1 milióna

Je to najčastie problém pri čistení dlaždíc, no TikTok ukázal, že pomocou čističa toalety a kefy to môže byť hotové za pár sekúnd. „Použitím sódy bikarbóny, octu a malej štetky na injektážnu maltu môžete nečistoty dostať von rovnako rýchlo,“ odporúča Ivanov z čistiaceho portálu. Jednoducho naneste sódu bikarbónu na injektážnu maltu a uistite sa, že je úplne zakrytá. Potom nastriekajte na ocot, vykefujte a chemická reakcia z octu a sódy bikarbóny urobila prácu za vás.“

4. Čistenie rúry na pečenie: 40 miliónov zobrazení

Čistenie rúr je úlohou, ktorú mnohí z nás odkladajú tak dlho, ako to len ide. Odborník radí, najprv skúste použiť vysávač! Týmto sa zbavíte zvyškov zvyškov omrviniek a pripálených kúskov jedla, následne sa vrhnite na špinu. Základom je dobrý čistiaci prípravok, ale skvelým tipom je podľa expertov na čistenie aj citrón. Potrite citrónovou šťavou pripálené miesta a následne očistite.

5. Čistenie chladničiek: 16,6 milióna zobrazení

Vzhľadom na to, že ide o skladovací priestor potravín, ktoré konzumujeme, je nesmierne dôležité zabezpečiť, aby naše chladničky boli bezpečné a čisté. „Vyberte všetky police a skladovacie jednotky a vložte studené jedlo do chladiaceho boxu. Na interiér chladničky použite horúcu špongiu a mydlový saponát na odstránenie zvyškov alebo škvŕn na stenách chladničky. Zvláštnu pozornosť venujte miestam, kde sú police. Potom nastriekajte viacúčelovým čistiacim prostriedkom a osušte handričkou. Nezabudnite vyčistiť aj kondenzátorové špirály umiestnené na zadnej strane chladničky. Vypnite chladničku a vysušte špirály, aby ste odstránili akýkoľvek prach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #video #koberec #rúra #chladnička #TikTok #odtok #inštruktáž

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...