Tri chyby, ktoré robíme s uterákmi v kúpeľni

Za vaše problémy s pokožkou môžu byť zodpovedné aj uteráky v kúpeľni. Tieto chyby nerobte!

09.03.2021 13:00
uterák, žena, kúpeľňa Foto:
Na tvár používajte iný uterák než na ruky.
debata

Ako ich prať?

Pri uterákoch je obzvlášť dôležité, aby ste ich správne prali. Netreba zabudnúť na dve veci – používajte aviváž, aby boli uteráky mäkké a zbytočne nedráždili pokožku. Prípadne ich vložte do sušičky, vďaka čomu ich vytiahnete príjemne mäkké na dotyk. Oveľa dôležitejšie je však ďalší bod v starostlivosti o uteráky – perte ich minimálne na 60 stupňov. Baktérie usídlené v uteráku nižšie teploty nezabijú. Biele uteráky môžete pokojne prať až na 95 stupňov.

Meníte ich často?

Vlhké a teplé prostredie v kúpeľni je rajom pre baktérie. Vlhkosť sa v uteráku udržiava obzvlášť dobre, takže v ňom majú baktérie priam ideálne podmienky. Aby ste pred nimi ochránili pokožku, mali by ste ich pravidelne meniť. Raz za týždeň je nevyhnutné minimum. Ak však máte napríklad problematickú pokožku tváre, potom ich meňte aj každé tri dni.

Málo uterákov v kúpeľni

Ideálne by bolo, aby ste mali jeden uterák na ruky, jeden na tvár a jeden na telo po sprchovaní. Uterák, ktorý používate na utieranie rúk, by ste rozhodne nemali používať aj na tvár. Napriek umývaniu rúk totiž končí veľa baktérií v uteráku. Aby si ich prenesiete na tvár, uľahčíte patogénom množiť sa na pokožke, čo môže mať za následok zhoršenie stavu pleti, zvlášť problematickej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hygiena #kúpeľna #pranie

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....