Vitamíny a doplnky výživy
Rovnako ako jedlo, aj vitamínové kapsulky a doplnky výživy strácajú časom na kvalite. Najlepšie je skontrolovať minimálnu trvanlivosť a plastové nádobky zlikvidovať tak, ako treba.
Vizitky
Množstvo vizitiek stále odkladáte na nové a nové miesta, aby ste ich po čase opäť kdesi našli a riešili, čo s nimi. Niektoré nosíte v peňaženke, iné máte uložené v kalendári, aby boli kedykoľvek k dispozícii. Ruku na srdce… Kedy naposledy ste siahli po vizitke, aby ste sa dopracovali ku kontaktu na osobu, ktorú ste potrebovali?
Opaľovací krém
Ochranné látky aj chemikálie použité v opaľovacích krémoch časom strácajú svoju účinnosť. Otvorenú fľašu alebo sprej od minulého leta môžete bez zaváhania vyhodiť.
Olej, sušené bylinky a koreniny
Svetlo a teplo časom spôsobujú, že látky obsiahnuté v olejoch sa štiepia a tým pádom menia svoju chuť, čo ovplyvní aj prípravu pokrmov. Čas použiteľnosti sa môže výrazne predĺžiť na chladnom a pred svetlom chránenom mieste, ale všeobecne platí – oleje by sa mali zlikvidovať maximálne po dvoch rokoch, bylinky a koreniny po jednom roku od prvého použitia.
Otvorené víno
Ak je víno vystavené kyslíku, teplu alebo dennému svetlu, jeho aróma výrazne klesá. Víno sa tiež nedá uchovať v chladničke večne. Čím viac vína vo fľaši zostane, tým dlhšie si udrží svoju chuť aj po otvorení – maximum je sedem dní pre červené víno, tri až päť dní pre biele a ružové víno. Ak vo fľaši zostalo víno tak do jedného pohára, treba ho vypiť deň po otvorení.