Ktoré rezané kvety vydržia vo váze najdlhšie? Gerbera, ruža a tu sú ďalšie

Rezané kvety vo váze dokážu rozžiariť každú miestnosť. Ak si ich chcete kúpiť len tak, pre radosť, možno vás bude zaujímať, ako dlho vydržia tie-ktoré rezané kvety vo váze. Samozrejme, pri správnej starostlivosti. Tu sú tie, ktoré vám vydržia najdlhšie.

17.02.2021 09:00
kytica, ruža, kuchyňa, stôl Foto:
Ruže vo váze oživia každý interiér. Na ako dlho?
debata

Ruža

Bezpochyby najobľúbenejšie rezané kvety vôbec – určite im patrí aj sviatok svätého Valentína, ktorý zaľúbenci prežili len pred pár dňami. Z ruží darovaných počas 14. februára sa môžeme tešiť až 14 dní.

Karafiát

Kvet s hustými, nariasenými okvetnými lístkami môže potešiť v mnohých farbách aj odrodách, kvety pochádzajú z južnej Európy. Karafiáty dokážu vo váze potešiť aj desať dní.

Peruánska ľalia (Alstroemeria)

Rezané kvety peruánskej ľalie síce vyzerajú na pohľad krehko, ale sú odolnejšie, než sa na prvý pohľad zdá. Očarujúce kvietky majú rôzne odtiene, od bielej cez ružovú až po žltú a oranžovú. Okvetné lístky sa otvárajú ako lievik a poskytujú tak zaujímavý pohľad na rôzne farebné mixy. Vo váze vydržia až 14 dní.

Chryzantéma

Tento rezaný kvet naberá na popularite, najmä kvôli mnohým vzrušujúcim odrodám, ktoré sú ako stvorené do vázy. Napríklad odroda s názvom „Princess Charlotte“ je chryzantéma pomenovaná po dcére princa Williama a vojvodkyne Kate, má nežné okvetné lístky ružovej farby so svetlozelenými špičkami. Takáto rezaná kytica môže vydržať vo váze 2 týždne.

Gerbera

Tento rezaný kvet s veľkými farebnými lupeňmi je v kyticiach často používaný. V prostredí s teplotami okolo 20 stupňov Celzia vydržia gerbery vo váze pri správnej starostlivosti aj 20 dní, pri vyšších teplotách je to 12 dní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kvety #váza #ruža #rezané kvety

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...