Pena na holenie a jej využitie v domácnosti! 3 skvelé tipy na čistenie

Pena na holenie zvyčajne stojí na poličke v kúpeľni a čaká na svoje využitie počas sprchovania. Možno ste však ani len netušili, že s jej pomocou dokážete vyčistiť v domácnosti aj rôzne škvrny.

16.02.2021 09:00
pena na holenie, upratovanie, žena, holenie,... Foto:
Na čo môžete využiť penu na holenie v domácnosti?
debata

A nielen tie! Ak hromadíte doma veľa čistiacich prostriedkov, skúste týchto pár trikov s penou na holenie. Presvedčia vás?

Odstráni škvrny z kobercov a z pohovky

Odstránenie škvŕn z čalúnenia alebo kobercov je často náročná misia. Preto nabudúce skúste použiť penu na holenie. Na koberec jednoducho nastriekajte trochu peny, nechajte pôsobiť, potom vyčistite handričkou, prípadne povysávajte.

Lesklá oceľ aj chróm

Pri oceli a chróme dokáže trocha peny na holenie naozaj zázraky, pretože pena na holenie odpudzuje vodné kvapky a zabraňuje tak vzniku nevzhľadných škvŕn od vodného kameňa. Na problematické povrchy, napríklad v kúpeľni, ktoré večne drhnete, jednoducho naneste trochu peny na holenie a prejdite handričkou.

Kefa na vlasy ako nová

Na kefách na vlasy sa hromadia nielen vlasy, ale aj zbytky rôznych prípravkov starostlivosti o ne. Ak sa chcete zbaviť nečistôt zachytených na kefe, ponorte ju vo vody, v ktorej je rozmiešaná pena no holenie. Potom sa dajú nečistoty ľahko opláchnuť tečúcou vodou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #pena na holenie

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...