Zamilovaný február! Knižné novinky v znamení lásky

Ponorte sa do príbehov, ktoré sú nabité láskou. Ale okrem nej napríklad aj skvelým jedlom...

03.02.2021 13:00
kniha, žena, čítanie, oddych, úsmev, dievča Foto:
Na akú knihu si brúsite zuby?
debata
Opak_vecnosti_

Niečo iné ako navždy

Jack je večný smoliar a slovom „takmer“ sa dá definovať jeho život. Takmer sa stal skejterom, takmer sa pridal do futbalového tímu. Takmer vyznal lásku najúžasnejšej babe, akú pozná. Potom stretáva Kate a po prekecanom večere nad miskou cereálií zisťuje, že mu je súdená. Mesiace plynú a Jack s Kate objavujú pravú lásku. A boli by navždy šťastní… Ibaže Kate zomrie. Jack sa vracia v čase k ich prvej miske cereálií, aby Kate zachránil. Chce využiť každú ponúknutú šancu. Tentoraz sa s "takmer“ neuspokojí.

Kniha je určená predovšetkým pre generáciu Young Adult, teda mladých dospelých, no na svoje si prídu všetky fanúšičky aj fanúšikovia romantických príbehov. "Tento šarmantný, zamotaný román nabitý vtipným a chrumkavým podpichovaním je nesmierne čítavý,“ napísali v tradičnom magazíne Booklist.

Cieľ

Cieľ

Vysokoškoláčka Sabrina má v plánoch jasno: doštuduje, zaboduje na práve a získa skvele platenú prácu v prestížnej advokátskej kancelárii. Krásny hokejista v jej predstavách nikdy nefiguroval. Johnovi Tuckerovi je preto ochotná venovať len jednu vášnivú noc, ale niekedy aj to stačí, aby sa človeku zmenil život.

Pre Tuckera je tímový duch alfou a omegou, na slávu si v porovnaní s ostatnými spoluhráčmi nepotrpí. Lenže ak sa má stať v dvadsiatich dvoch rokoch otcom, nehodlá zostať v úzadí. Zaumieni si, že sa o všetko postará a ako rodič zahviezdi. Nastávajúca matka jeho dieťaťa je nielen krásna a múdra, ale i nevyspytateľná. Nikoho nepúšťa do svojho srdca a tvrdohlavo odmieta pomoc. Ako ju má Tucker presvedčiť, že niektoré ciele sa dajú dosiahnuť len s asistenciou?

Strateny receptar a laska  ktora neumrela

Stratený receptár a láska, ktorá neumrela

Jacky Durand je novinár a spisovateľ, venuje sa najmä kulinárskym témam. Čitateľom rád prináša informácie o gastronomických pokladoch klasickej francúzskej kuchyne s jej neodolateľnými vôňami, chuťami a nostalgickými spomienkami nielen na staré rodinné recepty, ale aj na úžasný zvyk Francúzov stretávať sa s rodinou a priateľmi pri skvelom jedle a víne. Práve o jedle a o rodine je aj román Stratený receptár a láska, ktorá neumrela.

Podľa hodnotení od fanúšikov je to jasná voľba pre všetkých, ktorí majú radi filmy ako Julie a Julia, Áno, šéfe!, Čokoláda či Korenie lásky. Opisuje príbeh charizmatického majiteľa reštaurácie Henriho, ktorý bol odjakživa proti tomu, aby sa jeho syn Julien stal kuchárom. Keď upadne do kómy, Juliena posadne jediný cieľ: nájsť zápisník, kde boli zapísané otcove recepty. Julien postupne odkryje niekoľko tajomstiev a konečne pochopí, prečo otec nechal odísť svoju ženu. Jacky Durand vo svojom románe predstavuje veľkolepý portrét muža, pre ktorého je varenie viac ako len práca: je to dennodenná radosť z možnosti podeliť sa o svoj výtvor, umenie prekonať i nemožné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...