Farba roka vo vašom interiéri? Takto mu dodáte jas, energiu a sebe dobrú náladu

Ako každý rok aj koncom toho minulého spoločnosť Pantone odtajnila svoju víziu farieb na ďalší rok. Niekedy je to len jeden odtieň, teraz však dostali priestor dva. Šedá a žiarivá žltá, konrétne odtiene pod názvom Ultimate Grey a Illuminating.

19.01.2021 11:00
debata
Kreslo Calvin, predáva Atkin and Thyme, v... Foto: archív značky via Pressloft
Calvin Armchair in Mustard Yellow Velvet and Linen Kreslo Calvin, predáva Atkin and Thyme, v prepočte zhruba za 483 eur.

„Výber dvoch nezávislých farieb zdôrazňuje, ako sa rôzne prvky spájajú, aby vyjadrili odkaz sily a nádeje, ktorý je trvalý aj povznášajúci, a prináša myšlienku, že nejde o jednu farbu alebo jednu osobu, ale o viac ako jednu. Spojenie Ultimate Grey so žiarivou žltou farbou Illuminating vyjadruje posolstvo pozitivity podporené odvahou,“ uviedla v tlačovej správe Leatrice Eiseman, výkonná riaditeľka Pantone Color Institute.

„Praktické a pevné, ale zároveň hrejivé a optimistické, toto je farebná kombinácia, ktorá nám dáva odolnosť a nádej. Mali by sme sa cítiť povzbudení a povznesení, to je pre ľudského ducha nevyhnutné,“ znelo ešte v tlačovom vyhlásení.

Set dvoch barových stoličiek Danetti, predáva...
Polstrovaná posteľ s čelom Tom Tailor, predáva...
+7Lampa Barbro Light Wood so žltým tienidlom,...

Farebnica Pantone patrí každoročne medzi tvorcu farebných trendov a mnohí zástupcovia dizajnového priemyslu, či už ide o módu, interiérový dizajn, ale aj architektúru alebo dokonca umenie, čakajú na to, ktorý farebný tón bude dominovať.

Žltá, jedna z polovice dua tohto roka, patrí medzi farby optimizmu a nádeje, je to farba plná energia, farby, ktorá podporuje tvorivosť, predstavivosť a kreativitu. Aj preto je jasné, že má zaslúžené miesto v roku 2021, keď podobných atribútov bude do nášho života treba viac a viac.

Je dokázané, že farebné prvky dokážu zázraky aj v našom interiéri a práve žltá farba je jednou z tých, ktorou by ste nemali šetriť. Či už ide o samotné kusy nábytku, zvyčajne pohovky, kreslá, skrinky či taburety, ale napríklad aj postele, lampy alebo doplnky v podobe dekoratívnych textílií ako sú vankúe, obrusy, záclony a závesy či posteľné obliečky. Všade tam môžete skúsiť experimentovať so žltou. Ako nasvedčuje naša galéria vyššie, táto farba rozhodne pasuje naozaj do každej časti bytu a môže mať rozličné podoby.

Ak ju skombinujete napríklad so šedou, vytvoríte trendové, ale aj oku lahodiace spojenie. Neváhajte teda a inšpirujte sa desiatkou našich žltých tipov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #interiér #Pantone #farba #nábytok #žltá #doplnok #šedá

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...