Nech žije geometria! Trendom v interiéri vládnu čisté línie, posvieťte si na ne

Početné chvíle strávené doma si žiadajú aj príjemný interiér, v ktorom sa budeme cítiť dobre. Rozhodne to však neznamená, že sa musíme vzdať čistých línií, geometrických tvarov a minimalistického vizuálu.

15.01.2021 07:00
debata
Stolová lampa Flowerpot VP9 od značky... Foto: archív značky/Prshots.com
Stolová lampa Flowerpot VP9 od značky &Tradition, predáva sa za 169 eur. Stolová lampa Flowerpot VP9 od značky &Tradition, predáva sa za 169 eur.

Jedným z trendov v interiéroch je podľa rakúskeho magazínu H.O.M.E. aj geometria v akejkoľvek podobe. Objavuje sa prostredníctvom vzorov na nábytku či dezénoch dekoratívnych materiálov vankúšov, závesov alebo obrusov. Má zastúpenie v malých solitéroch, ktoré dotvárajú interiér – napríklad v malých stolíkoch na odkladanie, nočných stolíkoch či kreslách a, samozrejme, nevyhýba sa ani osvetleniu.

Práve prostredníctvom neho dokážeme do nášho príbytku priniesť zaujímavú geometrickú estetiku, ktorá dokáže byť magnetom pre oko, no zároveň bude ukážkovo dotvárať zvyšok nášho interiéru.

Stojaca lampa Menu s podstavcom z mramoru a...
Stolová lampa s medeným efektom Zara Home,...
+8Stolová lampa Flowerpot VP9 od značky...

Či už je reč o dizajne stropných, stolových alebo klasických stojacich lámp, pri všetkých platí, že s geometriou ruka v ruke dokážu ich autori vytvoriť naozaj príťažlivý výsledok. Niektoré z lámp dnes už patria medzi kultové výrobky a nájdete ich v interiéroch mnohých fajnšmekrov po celom svete. Ďalšie sa k nim pridávajú v duchu trendu a estetiky, ktorá oslovuje najmä pragmatických milovníkov vkusných interiérových doplnkov.

Ak si máte vybrať, pozerajte smerom k čistým líniám obdĺžníkových tienidiel alebo oválnych podstavcov s hladkými a čistými líniami v priestore. Chýbať nesmú klasické guľovitý tvary, ale tiež kužeľové tienidlá z kovových zliatin alebo plastu. Ak chcete zvýrazniť industriálnejší charakter podobne navrhnutých svetiel, stavte na kovový lesk – okrem klasickej leštenej ocele to môže byť aj mosadzná, bronzová či dokonca zlatá variácia. Geometrický trend skvelo funguje aj v spojení s prírodnými materiálmi ako je travertín či mramor – zvyčajne v podobe masívneho podstavca. Naše tipy si pozrite v galérii vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #osvetlenie #trend #interiér #lampy #geometria

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...