Čím horúcejšia voda na umývanie podlahy, tým lepšie? Pozor, je to chyba

Každý chce mať plávajúcu podlahu v byte čistú, ale nie každý to robí správne!

30.12.2020 09:00
podlaha, umývanie, upratovanie, podlaha, parkety Foto:
Pozor - plávajúca podlaha si žiada pravidelnú údržbu.
debata

Akým spôsobom umývate plávajúcu podlahu vo vašom byte? Ak patríte k ľuďom, ktorí na to používajú bežne dostupné čistiace prostriedky z drogérie, pozorne čítajte! Napĺňate do vedra na umývanie podlahy horúcu vodu v presvedčení, že čím teplejšia bude, tým lepší a hygienickejší výsledok umývania podlahy dosiahnete? Nie je to správna cesta!

Ako uvádza portál helpling.com, ktorý sa zameriava na upratovanie v domácnostiach, väčšina univerzálnych prostriedkov používaných v domácnostiach má jasne určené pravidlá používania – riedia sa vlažnou či studenou vodou. To znamená, že horúca voda dokonca znižuje ich účinnosť. V mnohých prípadoch je príliš horúca voda pre výsledok upratovania podlahy kontraproduktívna. Najlepšie urobíte, ak pred umývaním podlahy skontrolujete, čo sa uvádza v popise vášho čistiaceho prostriedku – odporúčanie, v akej vode ho riediť, je zásadné! Preto popisu venujte pozornosť – pokojne si teraz prečítajte nápis na vašom prostriedku na čistenie podlahy. Pri umývaní plávajúcej podlahy je nutné zabrániť stojacej vlhkosti, preto mop vo vedre vždy dôsledne žmýkajte, až potom ním pretierajte plávajúcu podlahu.

Pýtate sa, ako často treba čistiť laminátovú podlahu v byte? Odporúča sa dva razy týždenne – mali by ste z nej pravidelne odstraňovať prach a drobné nečistoty, pretože môžu spôsobiť škrabance na podlahe. Ak sú vo vašej domácnosti deti alebo zvieratá, umývanie podlahy je žiaduce aj viac razy týždenne, pretože nečistoty sa v takomto prípade do interiéru prenášajú vo zvýšenej miere.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #podlaha #upratovanie #plávajúca podlaha

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....