Dostanete sa k objednaným darčekom počas lockdownu? Vyzdvihnete ich v malých predajniach?

Plánovaný lockdown od 21.12.2020 sa dotkne najmä maloobchodných prevádzok. Tí, ktorí si objednali balík s osobným vyzdvihnutím, si ho môžu prevziať aj počas lockdownu.

11.12.2020 15:06
darček, Vianoce, balíček, pošta Foto:
Aby ste pred Vianocami nezostali bez darčekov, ktoré ste objednali pre blízkych...
debata

Maloobchodné predajne, ktoré súčasne slúžia aj ako výdajne miesta, môžu byť počas plánovaného lockdownu otvorené. Tí, ktorí si objednali balík s osobným vyzdvihnutím, si ho môžu prevziať aj počas lockdownu. "Výdajné miesta sú totiž označované ako miesta poštovej siete, ktoré poskytujú poštové služby na základe zmluvy. Vzťahuje sa na nich výnimka a tak môžu zostať otvorené aj po začatí lockdownu. Ak si niekto objedná zásielku, bude môcť si ju na výdajnom mieste bez problémov vyzdvihnúť,“ konštatuje Alexander Jančo, Chief Executive Officer Zásielkovne na Slovensku. Súčasne však apeluje na zákazníkov nenechávať si predvianočné nákupy na poslednú chvíľu. V posledných dňoch pred Vianocami sú totiž doručovateľské spoločnosti extrémne vyťažené.

Tým, že od 21.12 budú zatvorené maloobchodné predajne, mimo výnimiek, doručovateľské spoločnosti predpokladajú presun nákupov na internet a s tým súvisiaci rast záujmu o doručovanie. "Zavádzame nové opatrenia, aby sme nápor objednávok dokázali zvládnuť. Naše výdajné miesta si navýšili doterajšie kapacity na spracovanie zásielok. Súčasne urýchľujeme tok zásielok. Počas vianočnej sezóny sme znížili počet dní úložnej doby na 5 dní. Našim cieľom je doručiť všetky objednané zásielky, v tomto období najmä vianočné darčeky, bezpečne a načas, pod stromček našim zákazníkom,“ konštatuje Alexander Jančo.

Zatvorenie prevádzok sa dotkne iba minima, zo súčasných viac ako 1100 výdajných miest. "Odporúčame si vždy overiť dostupnosť výdajného miesta na našej webovej stránke. U niektorých predajcov môžu byť upravené otváracie hodiny. V tomto prípade odporúčame využiť našu mobilnú aplikáciu, kde zákazník vidí otváraciu dobu, stav zásielky a heslo na jej prevzatie má vždy poruke,“ konštatuje Alexander Jančo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #darčeky #lockdown #vyzdvihnutie

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...