Milujete ženské romány? Inšpirujte sa knižnými novinkami

Ak zháňate darček pre seba ši pre niektorú zo svojich kamarátok, sestru či svokru - tu sú knihy pre tie, ktoré často siahnu po ženských románoch.

27.11.2020 13:00
žena, čítanie, okuliare, kniha, literatúra,... Foto:
Nájdite si chvíľu a čítajte!
debata
Manželky po rokoch

Manželky po rokoch

Niekedy, keď čítate romantickú knihu, sa iste zamyslíte nad tým, ako by vaši obľúbení hrdinovia vyzerali a žili o desať alebo o dvadsať rokov. Ako sa zmení ich život? Zostanú spolu? Rozdelí ich hádka, nevera, či nedorozumenie? Zostanú priateľmi? Niekedy si ani nevieme predstaviť, že hrdinovia zostarnú a my spolu s nimi. Najúspešnejšia slovenská autorka Táňa Keleová-Vasilková sa odvážila stretnúť so svojimi hrdinkami po dvadsiatich dvoch rokoch. Svojmu kultovému románu Manželky napísala pokračovanie s názvom Manželky po rokoch a odhalí v ňom ako sa vyvíjali osudy štyroch priateliek.

Hlasujte v čitateľskej ankete Kniha roka 2020

Zároveň máte šancu vyhrať aj zaujímavé knižné ceny:

  • 1× knihy na celý rok (24 kníh rôzneho žánru)
  • 3× knižný balíček s ponožkami s logom Pravda.
Milá Emmie

Milá Emmie

Možno, že jej veľká láska ešte nebola tá pravá. V šestnástich rokoch vypustí Emmie do neba balónik a s ním aj lístok, na ktorom je jej adresa a tajomstvo, ktorého sa snaží zbaviť. O niekoľko týždňov neskôr dostane e-mail od Lucasa, nálezcu balónika a začnú si písať. Po rokoch priateľstva sa doňho Emmie zamiluje a je zdrvená, keď od neho namiesto vyznania dostane pozvánku na svadbu. Na jeho svadbu!

prečo ja

Prečo ja?

Ženský román od úspešnej slovenskej bestsellerovej autorky Andrey Coddington, ktorého jednou z tém je aj onkologické ochorenie. Hlavná hrdinka Saša je v manželstve nešťastná. Dusí v sebe odpor k vlastnému mužovi, no napriek všetkému vo vzťahu zotrváva, veď navonok sa niet na čo sťažovať. Za výbuchov prvých silvestrovských ohňostrojov sa jej život dramaticky zmení a ona vstupuje do nového roka vystrašená, s otázkou, na ktorú neexistuje odpoveď — Prečo ja? Doteraz zdravá žena sa ocitá na onkológii, odstrihnutá od svojich najbližších pre pandemické opatrenia.

Dokonaly-manzel-678x381

Dokonalý manžel

Povedal niekto skutočnú pravdu o svojom manželstve? Nina Martinková rozhodne nie. Po rozvode rodičov na vlastnej koži spoznala, čo je to vyrastať bez matky. Viera Baumannová mala totiž jediný cieľ – urobiť skvelú kariéru. Nina bola presvedčená, že keď sa vydá, rodinu zabezpečí manžel a ona sa bude venovať iba výchove detí. S Oliverom si spoločný život starostlivo naplánovali: najprv luxusný byt v centre mesta s oleandrami na terase, potom auto, cestovanie a napokon dieťa. Idylka sa skončí vo chvíli, keď sa Nina dozvie, že jej muž ho čaká s inou.

unesená

Unesená

Po tragickej smrti rodičov čaká hlavnú hrdinku život, na aký nebola pripravená. Trápia ju vážne finančné problémy, a tak žije od výplaty k výplate a okrem práce nikam nechodí. Hoci nikoho nehľadala, úplnou náhodou jej do života vstúpi príťažlivý muž, ktorý na rozdiel od nej nemá núdzu o peniaze. Zdá sa jej však až príliš dokonalý, aby s ním riskovala hlbší vzťah. Čím dlhšie sa s ním stretáva, tým viac znepokojivých otázok si kladie: Prečo sa s ňou Dávid neukazuje na verejnosti? Kde sa skrýva, keď sa neozve niekoľko týždňov? A prečo o svojej práci zaryto mlčí? Naozaj je to len pre jej dobro, alebo je za tým niečo viac?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #knižné tipy #ženské romány

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...