Upratovanie (ne)môže byť slasť! Čo nás baví najviac a čo zase neznášame?

Aj vzhľadom na fakt, že mnohí z nás už niekoľko mesiacov trávia veľkú časť svojho pracovného času doma, je na mieste, aby prostredie okolo nás bolo čisté a útulné. S blížiacimi sa Vianocami sa tiež zintenzívnia upratovacie aktivity v slovenských domácnostiach.

12.11.2020 11:00
upratovanie, žena, jarná únava, únava, vysávač Foto:
Vyčerpávajúce? Možno, ale tiež výsostne uspokojivé môže byť upratovanie.
debata

Hoci nie slovenskí, ale britskí obyvatelia sa nedávno stali objektom jedného prieskumu, v ktorého centre pozornosti bolo práve upratovanie. Na pretras prišli témy ako obľúbená upratovacia činnosť, či naopak neobľúbená a najmenej vyhľadávaná aktivita. A tiež ich porovnávanie s inými aktivitami. A čo teda vyplynulo z prieskumu na vzorke 3243 návštevníkov portálu HeatingForce.co­.uk, ktorý za anketou stál?

Najväčší pocit uspokojenia zažívajú Briti pri ustlaní postele ráno po prebudení. Až 89 percent opýtaných označilo túto činnosť za vysoko uspokojujúcu, pričom hneď za ňou nasledovala ďalšia aktivita spojená práve s posteľou. Konkrétne výmena použitých posteľných obliečok za nové. Takáto aktivita priniesla uspokojenie až 74 percentám opýtaných.

Za „posteľovými aktivitami“ nasledovalo všeobecné upratovanie (71%), umývanie podlahy a nábytku (70%) a pranie (68%). V tesnom závese za praním a umývaním skončilo tiež umývanie auta, ktoré prináša uspokojenie 67 percentám opýtaných. Koľko z nich tvorili muži, však prieskum neudáva.

Samozrejme, niektoré aktivity spojené s upratovaním nám robia viac vrások na tvári než radosti. A vôbec najmenej populárnym sa stalo čistenie toalety. Až 61 percent opýtaných považuje túto činnosť za príšernú a nerobí ju rado. Paradoxne, druhou najmenej obľúbenou aktivitou súvisiacou s upratovaním je vynášanie odpadkov a za ním nasleduje vysávanie.

Azda najprekvapivejšie zistenie však vyplynulo z odpovedí na otázku, pre koľkých opýtaných je pocit spokojnosti z dobre uprataného bytu lepší ako sex. Až 59 percent odpovedí znelo, že väčšie uspokojenie prináša upratovanie. A ako ste na tom vy?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #upratovanie #spokojnosť #vysávanie #čistenie toalety

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...