Tento trik, ako ľahko olúpať väčšie množstvo cesnaku, oceníte

Existuje veľa tajných trikov, ktoré sa dajú nájsť na internete, pokiaľ ide o lúpanie cesnaku.

12.11.2020 09:00
cesnak, antioxidant, antibiotikum Foto:
Ako si poradiť s väčším množstvom cesnaku?
debata

Iste, ak ide o jeden či dva strúčiky, starosti si zväčša nerobíme a olúpeme ho tak, ako sme zvyknutí. Čo ale v prípade, ak máme pred sebou celú kôpku cesnaku?

Šup s ním do mikrovlnky

Pomoc je ľahká a veľmi účinná! Použite mikrovlnku. Ak ide o bielenie cesnaku, nemá konkurenciu. Ako na to? Cesnak vložte na 20 sekúnd do mikrovlnnej rúry, následne sa šupka od cesnaku oddelí takmer sama. Cesnak v mikrovlnke stráca aj istú dávku svojej ostrosti, čo je dobrou správou pre tých, ktorí ocenia jeho jemnejšiu chuť.

Odstráňte cesnakový zápach

Vôňa či zápach cesnaku sa na pokožke drží pomerne dlho, mydlo nepomáha. Tu je tip, ako sa zápachu zbaviť o čosi rýchlejšie. Stačí, ak si doprajete píling soľou zmiešanou s citrónovou šťavou. Ďalším tipom je aj krátky kúpeľ rúk v octovej vode.

Zrnko kávy aj horká čokoláda

Výrazné a typické silice cesnaku pri trávení prechádzajú do krvného obehu a tak sa následne vylučujú aj potnými žľazami. Cítiť ho tak nielen z dychu, ale aj z pokožky. Ako jeho arómu, šíriacu sa od nás smerom do sveta, zmierniť? Napríklad zrnkom kávy, ktoré si vložíte do úst a jemne ho prežúvate, pomôcť môže aj presso káva, ktorú vypijete. Podobný účinok má aj kúsok kvalitnej horkej čokolády, ktorý si vložíte do úst. A ešte jeden tip – pomôže aj petržlenová vňať, ktorú si doprajte po cesnaku v primeranom množstve.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cesnak #lúpanie cesnaku

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...