Menej je viac! Škandinávska pečať v interiéri, inšpirujte sa

Škandinávsky štýl je jednoduchý, vzdušný a prepája človeka s prírodou.

28.10.2020 09:00
debata

Niet sa čomu čudovať, že si v slovenských domácnostiach získava čoraz viac priaznivcov. Minimalistický nábytok a biela farba týmto interiérom dominuje, ale vďaka použitiu prírodných dekorácií a detailov nepôsobí vôbec chladne.

Jedoduchá a taká príjemná - kombináci a bielej...
nábytok Jedoduchá a taká príjemná - kombináci a bielej a hnedej, westwingnow.sk.

Pravdou je, že škandinávsky štýl je skutočne špecifický svojou jednoduchosťou a ľahkosťou, ktorá môže na prvý pohľad pôsobiť chladne a cudzo. Osobnosť severskému dizajnu vdýchnu až drobné detaily, ktoré z neho vytvoria útulné miesto, kde budete radi tráviť svoj voľný čas. Inšpiráciu hľadajú severské národy predovšetkým v prírode, a preto hrá drevo, koža, kameň či vlna dôležitú úlohu. Obľúbenými dekoráciami sú napríklad umelé kožušiny či drevené odkladacie stolíky.

Zľava hore: 1: Kreslo, Bonami.sk, 2: Lampa,...
doplnky Zľava hore: 1: Kreslo, Bonami.sk, 2: Lampa, Bonami.sk, 3: Konferenčný stolík, ASKO, 4: Kreslo, WestwingNow.sk

Severania sú priaznivci praktickosti, a preto v ich domovoch nenájdete vystavené sklo či porcelán vo vitríne, zdobené lustre alebo iné zložité detaily. V rámci tohto štýlu skrátka platí, že menej je viac.

Sedačka v neutrálnom farebnom tóne, ASKO.
sedačka Sedačka v neutrálnom farebnom tóne, ASKO.

Škandinávske izby sú plné bielej farby, svetlých odtieňov, a to predovšetkým preto, že priestor opticky zväčšujú a presvetľujú. Táto farba je väčšinou použitá na nábytku, vďaka čomu sa k nemu skvele hodia takmer všetky odtiene dekorácií a ďalších doplnkov. Najčastejšie býva doplnená stenami v bielej farbe, alebo v jemných odtieňoch béžovej, šedej či mentolovej.

Zľava hore: 1: Konferenčný stolík, ASKO 2:...
doplnky Zľava hore: 1: Konferenčný stolík, ASKO 2: stolička, Westwingnow.sk 3:Konferenčný stolík, ASKO 4: Konferenčný stolík, Ikea

Otvorený a vzdušný interiér podporí vhodne zvolené osvetlenie, ktoré sa nachádza aj vo vnútri skríň, regálov a knižníc, čo z praktických dôvodov ocení každá domácnosť. Veľká pozornosť je tiež venovaná stolom a stoličkám, kde často kombinujú drevené prvky s bielou farbou. Výraznejšie farby, vzory alebo napríklad použitie industriálnych motívov si potom môžete dovoliť práve v doplnkoch, ktoré podčiarknu krásu a čistotu interiéru.

debata chyba
Viac na túto tému: #doplnky #nábytok #škandinávsky štýl

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....