Štyri najčastejšie chyby pri používaní práčky! Robíte ich aj vy?

Nedôslednosť či pohodlnosť pri používaní práčky vás môžu stáť nemalé peniaze. Radšej sa nasledovným chybám vyhnite.

31.08.2020 07:00
pranie, práčka Foto:
Vaša bielizeň po praní v práčke nie je dokonale čistá?
debata (3)

Dvierka práčky sú vždy zatvorené

Nechávate dvierka na práčke neustále zatvorené? To je chyba. Ak práčka dokončí cyklus a vy vyberiete bielizeň, ponechajte dvierka otvorené. Otvorené dvierka umožňujú, aby sa vlhkosť ľahšie odparila. Po zatvorení dvierok sa totiž vytvorí vlhké prostredie, ktoré je ideálnym živným prostredím pre plesne a baktérie. To následne dáva bielizni nepríjemný zápach.

Práčku nečistíte

Práčku je potrebné z času na čas vyčistiť, najmä, ak ju používate pravidelne. Odporúča sa zapnúť práčku na prázdno a nastaviť jeden cyklu, pre ktorý vložíte do práčky špeciálny prostriedok na jej vyčistenie. Ak práčku používate raz alebo dvakrát týždenne, mali by ste ju týmto spôsobom vyčistiť každé dva mesiace.

Práčku preťažíte

Nikdy do práčky nevkladajte viac oblečenia, než je odporúčané. Prečo? Keď je práčka preťažená, je v nej menej miesta a čistiaci prostriedok sa nedostane k oblečeniu tak, ako je potrebné. Výsledok: Oblečenie nie je skutočne čisté. Okrem toho sa motor zariadenia rýchlejšie opotrebuje.

Nie ste doma, keď práčka perie

Mnohí zapnú práčku a následne odídu z domu. To je veľká chyba. Naozaj nie je ničím výnimočným, že z práčky vytečie voda a vy tak máte doma potopu. S vami, ak nie ste práve v byte, aj vaši susedia. Po niekoľkých rokoch používania sa v práčke vytvorí vodný kamaň a hadica sa môže jednoducho roztrhnúť.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #práčka #cyklus

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....