Prírodné osviežovače vzduchu. Krásna vôňa a žiadna chémia. Takto si ich vyrobíte

Príjemná vôňa v domácnosti nemusí byť výsledkom nákupov v drogérii. Ide to aj inak. Lacnejšie a dokonca zdravšie. Žiadna chémia, iba čistá vôňa a príjemný príbytok. Ideálne na vzduchu na letné osvieženie. Vyskúšajte aj vy.

07.08.2020 11:42
voda, smäd, citrus, pomaranč, citrón, limetka Foto:
Využiť však môžete aj sušenie pláty citrusov na špagáte.
debata

Jednoduchý a lacný osviežovač

Stačí vám skutočne málo. Bežný postrekovač na kvety a destilovanú alebo filtrovanú vodu, zbavenú vodného kameňa. Pridáte lyžičku sódy bikarbony a dve až päť kvapiek esenciálneho oleja. Počas leta sú vhodné vône ako pomaranč, citrón, ale pokojne aj evergreeny ako čajovník alebo ylang – ylang. Potom stačí pár stlačení rozprašovača a máte vôňu v celom byte. príjemnú, zdravú dokonca navodzujúcu v organizme pozitívne zmeny.

Voňavé izbové rastliny

Ak budete doma pestovať prírodné zdroje príjemnej vône, uvidíte, že váš príbytok bude voňať inak. Aj pár aromatických bylín ako mäta, alebo šalvia už vedia osviežiť vzduch. Avšak taká levanduľa na parapete je úplne iný kaliber. Skvelá na vôňu aj navodenie sladkých snov. Výbornou voľbou je aj jazmín. Prežije vám aj doma a tá vôňa je skutočne exotická. Pri výbere rastlín do interiéru sa teda nezameriavajte iba na dizajn, ale aj vôňu.

Káva

Každý miluje vôňu čerstvo namletej kávy. Málokto však vie, že môže byť nielen skvelým nápojom, ale rýchlosťou blesku sa premení na super osviežovač vzduchu. Nameľte aspoň 2 lyžice zrnkovej kávy a pokojne ju nechajte v malej miske na poličke v miestnosti. Nielenže bude príjemne a nenápadne voňať, ale stiahne aj pachy z okolia. V tom je káva skutočne skvelá.

Citrusy nielen na Vianoce

Možno vám doma ostalo citrusové ovocie, ktoré už práve nie je najčerstvejšie. Nemusíte ho vyhadzovať. Ak už aj nie je vhodné na jedenie, stále vám môže spríjemniť vzduch v interiéri. Napichajte niekoľko vonných klinčekov do citrusovej kože a nechajte plod na miske v kuchyni. Využiť však môžete aj sušenie pláty citrusov na špagáte. V lete ich vysušíte rýchlo, príjemne budú voňať a po usušení ostanú ako pripravené dekorácie na Vianoce.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vôňa #prírodná kozmetika #osviežovač vzduchu

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...