Naučiť sa cudzí jazyk? Pomôže YouTube, karanténa je na to ako stvorená

Doteraz ste vždy našli výhovorky? Odteraz už naozaj nemôžete! Povinné trávenie času doma je ako stvorené na rozširovanie obzorov. Aj tých jazykových.

20.03.2020 15:25
žena, dôchodkyňa, počítač, dôchodok Foto:
Nudíte sa doma? Čo keby ste skúsili naučiť sa cudzí jazyk cez internet?
debata

Áno, na mysli máme práve výučbu cudzieho jazyka. Jasné, nepôjde o žiadne lekcie s „native“ spíkrom alebo hodín strávených poctivo na hodinách v jazykovke, ale svet digitálnych technológií a vymoženosti umožňuje už pár rokov učiť sa cudzí jazyk aj online. Stačí si len vybrať!

Spoločnosť OnBuy.com urobila výber jazykových „škôl“, alebo ak chcete kanálov na YouTube, keď porovnala ich návštevnosť a zároveň tiež zárobkovosť jednotlivých z nich. Vybrala tak najžiadanejšie kanály, ktoré využívajú ľudia po celom svete na získavanie základov cudzieho jazyka.

Hoci samotný výber sa orientoval na inojazyčné kanály ako tie anglické – keďže samotná spoločnosť je vlastne súčasťou anglicky hovoriacich krajín – vo výbere sa objavili aj kanály venujúce sa anglickému jazyku. Môžete si osvojiť jeho základy, alebo už nadobudnuté vedomosti „vyšperkovať“.

Práve kanál venujúci sa anglickému jazyku sa ocitol aj na druhom mieste rebríčka, ktorý OnBuy.com zostavil. Ide o kanál English with Lucy, ktorý mesačne má viac ako 5,5 milióna pozretí a zisk z videí či sprievodných aktivít na predaj je takmer 77-tisíc eur. Medzi overené a vyhľadávané kanály patrí Learn English with Englishclass101­.com, ktorý mesačne má vyše 5 miliónov videní.

Absolútnym víťazom, poriadne prekvapivým, je však kanál venujúci sa japončine. Ide o kanál Japanesepd101.com s viac ako 12 miliónmi návštev mesačne. A ziskom bezmála 180-tisíc eur. Užívatelia internetu hľadajú tiež jazyky ako je španielčina, francúžstina či taliančina a nemčina. Pätnástku najvyhľadávanejších kanálov na výučbu cudzieho jazyka uzatvára ten, na ktorom sa môžete naučiť po rusky.

Najväčiu návštevnosť má kanál s japonským jazykom:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jazyk #kanál #YouTube #výskum #výučba #trend #koronavírus

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...