Je vám doma dlho? Všetko, na čo inokedy nemáte čas, teraz robte dôkladne

Vymeniť sedadlo na bicykli, vyčistiť škvrny na koberci či dezinfikovať športové potreby - to všetko môžete robiť dôkladne a bez zhonu.

18.03.2020 13:00
žena, domácnosť, upratovanie, Foto:
Čas na dôkladnú pratovanie, čistenie škvŕn či dezinfekciu domácnosti.
debata

Varíte si všetko doma

Boli ste zvyknutá na denné menu či večerné posedenie v reštaurácii? S tým je na istý čas koniec. Namiesto hotových jedál môžete využiť svoj čas na skúšanie nových pokrmov a receptov. To má zmysel z niekoľkých dôvodov: Vyhýbate sa škodlivým prísadám, palmovému oleju, veľkému množstvu cukru a takisto znižujete množstvo odpadu. Predtým, ako pôjdete nakupovať, premýšľajte o tom, čo chcete variť a nakupujte takým spôsobom, aby ste so zásobami vydržali asi týždeň – vyhnete sa tak častým kontaktom s ľuďmi. Práve teraz máte čas dopriať si viac času na študovanie receptov, ich vylepšovanie, zdravšie varenie – to môže pomôcť aj vašej imunite.

Dôkladne upratujete

Vonkajšie príjemné teploty ukazujú, že prichádza jar. Vzhľadom na súčasnú situáciu a značné obmedzenia máme teraz naozaj dosť času na dôkladné jarné upratovanie – čo je aj prevenciou pred šírením koronavírusu. V najbližších týždňoch budete tráviť veľa času vo svojich príbytkoch, takže by ste ich mali mať čo najpríjemnejšie, ale aj najčistejšie. Využite čas na to, aby ste vytriedili zimné veci od jarých, nepotrebné od potrebných… Upracte šatník, police s hrncami, vyumývajte všetky žalúzie, preberte zaváraniny v špajzke či staré zásoby potravín… Dôkladnú očistu doprajte práčke či umývačke, skontrolujte kávovar.

Opravujte, vylepšujte

Práve teraz je dostatok času na opravu či údržbu bicykla aj detskej kolobežky. Je čas konečne vymeniť nefunkčnú žiarovku v šatníku či opraviť zopár zipsov na oblečení. Môžete vyčistiť škvrny na oblečení, pohovke či koberci, ktoré ste pre nedostatok času odkladali, takisto máte priestor na obnovu balkónového nábytku. Zamerajte sa na staré elektrospotrebiče, tie, ktoré chcete definitívne vyradiť, odložte na jedno miesto a po skončení výnimočných opatrení ich odnesiete do zberného dvora. Ak máte deti, v ich izbe nájdete takisto dosť „práce“. Výmena batérií v hračkách, vyumývanie či dezinfekcia športového náradia aj prilieb.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #varenie #čistenie #upratovanie #dezinfekcia

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...