Zrazilo sa vám oblečenie po praní? Cesta späť (vraj) existuje, toto sú kroky

Situáciu, keď ste omylom zvolili nesprávny program na pranie alebo zabudli v bubne práčky kus, ktorý neznáša vyššie teploty, pozná asi každý z nás. A výsledkom býva, najmä v prípade pletenín často zrazený kus odevu, ktorý sa už nedá ďalej nosiť.

11.01.2020 08:00
pranie, práčka Foto:
Čo urobiť, ak sa vám pri praní zrazia odevy?
debata

Ale naozaj je to pravda? Nedá sa? Podľa portálu Daily Mail, ktorý cituje server HER, existuje totiž spôsob, ako vrátiť zmenšenému kusu vypraného odevu jeho pôvodnú formu. A pomocníkom má byť údajne detský šampón.

Aký by mal byť teda postup?

Najprv naplníte umývadlo vlažnou vodou a plným vrchnákom detského šampónu. Predtým než odev vložíte do tohto „roztoku“, mali by ste ho navlhčiť čistou vodou. Nasleduje kúpeľ v „šampónovom“ roztoku, ktorý uvoľní zrazené vlákna.

Kus odevu by mal znovu získavať na pôvodných rozmeroch. Akonáhle sa tak stane, vyberte odev z roztoku a jemným žmýkaním odstráňte prebytočnú vodu. Pri žmýkaní treba byť skutočne jemný. Namiesto používania rúk po prvom jemnom žmýkaní umiestnite mokrý odev na väčší uterák.

Zrolujte a pritláčaním odstráňte prebytočnú vodu v materiáli. Postup opakujte ešte aspoň raz – s tým, že odev vždy po vyrolovaní uteráka rozložíte do pôvodného tvaru. Môžete opakovať aj viackrát.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #odev #pranie #zmenšenie

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...