Vianočná výzdoba v Bielom dome! Tento rok žiadne posmešky, Trumpová núka tradície

Je to každoročná príležitosť pritiahnuť pozornosť k niečomu inému ako je politika a kontroverzia. Prvá dáma USA Melania Trumpová aj tento rok predstavila vianočnú výzdobu Bieleho domu.

03.12.2019 17:00
debata
zväčšiť Dekorácie v jedálni v Bielom dome. Takáto je... Foto: SITA/AP, Alex Brandon
Biely dom, Vianoce, výzdoba Dekorácie v jedálni v Bielom dome. Takáto je vianočná výzdoba na rok 2019.

Hoci dekoráciám v jednotlivých miestnostiach sídla amerického prezidenta nechýbajú národné aj vlastenecké motívy, estetika Vianoc v Bielom dome sa každoročne stáva aj vhodnou inšpiráciou pre množstvo nadšencov vianočných dekorácií.

Dekorácie v jedálni v Bielom dome. Takáto je...
Vianočné dekorácie v Červenej izbe.
+9Prezidentská kapela Marine Corps Band zahrala...

Ak by sa nechali inšpirovať tohtoročným výzorom Bieleho domu, určite by smerovali k tradícii. Jednotlivé miestnosti sídla amerického prezidenta vyzdobili v tradičnej zimnej kombinácii zelenej a červenej, zelenej a bielej, či zelenej a metalických tónov – striebornej a zlatej.

Okrem toho nechýbajú detaily vo farbe Vianoc, ani dekorácie už typické – ako napríklad maketa Bieleho domu z perníkového cesta, vedľa ktorej tentoraz umiestnili aj monumenty z americkej krajiny, napríklad Sochu slobody z New Yorku či slávny most zo San Francisca.

zväčšiť Vianočný strom v oficiálnej jedálni Bieleho domu. Foto: SITA/AP, Alex Brandon
Biely dom, Vianoce, výzdoba Vianočný strom v oficiálnej jedálni Bieleho domu.

Ako uvádzajú svetové médiá, pri tvorbe vizuálu sa nechala rodená Slovinka inšpirovať „duchom Ameriky“ a jeho význačnými osobnosťami. S plánmi na výzdobu vraj začala už v júli tohto roka a veľmi jej záležalo na výsledku. Zdá sa však tiež, že tento rok bola Trumpová omnoho tradičnejšia a stavila na ľúbivú nôtu.

Dôvodom bola najmä kritika v minulých rokoch, keď sa napríklad jej minuloročná výzdoba stretla s internetovými žartami kvôli výzdobe v podobe červených stromov. Rovnako to platilo aj pri prvej výzdobe, vtedy jej zase vyčítali, že niektoré miestnosti vyzerajú ako z hororu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Biely dom #Vianoce #dekorácie #stromček #inšpirácia #výzdoba #Melania Trumpová

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...