Vianočné ozdoby za 14 miliónov! Pozrite si najluxusnejšie vyzdobený stromček sveta

Gýč či dychberúci luxus? Pozrite si stromček, na ktorom visia ozdoby za milióny. Ako sa vám páči? Hlasujte!

04.12.2019 13:00
debata

Najdrahší vianočný stromček na svete? V hoteli Kempinski Bahia, ktorý je postavaný neďaleko španielskeho mesta Marbella, stojí stromček, ktorého hodnota je 11,9 miliónov libier (13,9 miliónov eur), ako uvádza hotel. Vyzdobený je totiž diamantami, drahými kameňmi a luxusnými šperkami. O jeho celkový vzhľad sa postarala britská dizajnérka Debbie Wingham, ktorá sa prácou na stromčeku pochválila aj sériou fotografií na svojom Instagrame.

Najdrahší vianočný stromček na svete stojí v... Foto: SITA/AP, Profimedia
Najdrahší vianočný stromček na svete Najdrahší vianočný stromček na svete stojí v Kempinski Hotel Bahia v Marbelle.

Zdobia ho aj ozdoby luxusných značiek ako Bulgari, Cartier, Van Cleef & Arpels či Chanel, rovnako ako aj flakóny drahých parfumov, čokoládové pávy či pštrosie perie – ozdoby sú v štýle Art-Deco.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Still working on this grand installation @kempinskibahia what do you reckon guys????? You may notice a few cable ties thats because once we decided where everything will go, we will secure them. Most the ornaments are so fragile from: Real ostrich and Emu eggs to Resin art bags to mosaic masterpieces, blown glass even 3D printed chocolates, well whats a christmas tree without edible treats! And of course 's galore............ #kempinskibahia #kempinskihotel #christmas #mostlavish #mostlavishchristmastree #xmastime #christmas2019 #grandtrees #statement #deckthehalls #merrychristmas #queenofchristmas #worldsmostexpensiveartist #luxury #luxuryhotels #fineart #debbie_wingham

Príspevok, ktorý zdieľa Debbie wingham (@debbie_wingham),

Najdrahšou ozdobou, ako uvádza denník The Sun, je škrupina vajca pštrosa Emu, ktorú pokrýva prach z červeného diamantu a je zdobená drobnými aplikáciami z 24-karátového zlata. Hodnota tejto ozdoby je podľa spomínaného denníka 8,9 milióna libier (10,4 milióna eur).

V roku 2010 bol vianočný stromček v hoteli „The Emirates Palace“ v Abu Dhabi vyzdobený drahými šperkami – náhrdelníkmi, náramkami či hodinkami, ktorých celková hodnota bola 13,2 miliónov amerických dolárov (11,9 milióna eur), čím získal dokonca zápis do Guinnessovej knihy rekordov ako vianočný stromček s najdrajšou výzdobou na svete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #dekorácie #stromček

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...