Navyše jej príprava nezaberie zďaleka toľko času, ako sa mnohí obávajú. Do rolády sa môže zavinúť čokoľvek, čo máme radi. Okrem pesta alebo praženice môžeme skúsiť napríklad náplň do španielskych vtáčikov (horčica, uhorka, údenina, vajcia natvrdo) či kapustu alebo kelovú náplň. Ak nemáme k dispozícii kuchynský špagát, zopneme roládu ihlami na mäso. Alebo vyskúšame starý trik: Vytvoríme menšie rolády a jednu vedľa druhej tesne naukladáme do pekáča alebo remosky. Pri pečení prelievame výpekom. Šťavu v pekáčiku treba zvyčajne zahustiť, ako príloha sa zvyčajne podávajú knedle.
Keď sa povie piroh, tak ruský
Svetovým reprezentantom širokej ruskej duše môže byť aj taká prozaická vec, akou je plnený piroh. Keď Rus zaspomína na piroh od babičky, veľmi často ide o pirôžky s kapustou. Tradičná náplň pripravená z hlávkovej kapusty a mrkvy je vyvážená, nepotrebuje iné úpravy.
Taštičky zo severnej Číny
Hovoria im aj taštičky „gyoza" podľa receptu zo severočínskeho kantónu a považujú ich za najväčšiu svetovú plnenú lahôdku. Ich náplň pritom tvorí len zmes zeleru, čínskej pažítky a bravčového mäsa. Podávajú sa so špeciálne upravenou sójovou omáčkou.
Pečenie žemľovej plnky
Žemľová plnka sa pripravuje z hmoty, ktorej základné zložky sú staršie pečivo a vajcia. Do hmoty sa pridáva mäso, údenina, huby, cuketa, hrášok… Pečie sa vo vymastenej a vysypanej nádobe alebo sa varí v obrúsku, v čreve na tlačenku alebo v igelitovom vrecku. Môže tvoriť aj hlavný chod na obed alebo na večeru.