Tipy, triky, nápady: Priezračne čistý, dobrý a silný vývar

Najsilnejší a najaromatickejší vývar získame varením predného hovädzieho mäsa. Pritom by mäso nemalo byť priveľmi mastné, aby tuk, ktorý čiastočne zostane vo vývare, nespôsoboval jeho nepríjemnú chuť.

04.11.2019 14:30
vietnamská polievka Pho Foto:
Vietnamská polievka Pho.
debata (6)

Ak je vývar príliš silný, môžeme ho trošku zriediť. Musíme byť však opatrní, aby sme to neprehnali a polievka potom nebola príliš slabá. Krásne čistý a číry vývar dostaneme veľmi pomalým varením na miernom ohni. Ak sa napriek tomu zakalí, pridáme do zakaleného vývaru sneh z jedného bielka a za stáleho miešania zahrejeme, aby sa bielok zrazil a vsiakol do seba všetku nečistotu. Takto upravený vývar precedíme cez sitko. Hydinový aj hovädzí vývar bude priezračne zlatistý, keď pred jeho varením vložíme do vody zľahka osmaženú cibuľku a chuť zvýraznime, keď doň pridáme niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Úplne čistý bude vývar vtedy, keď v ňom povaríme kúsok pečene alebo zo dve paradajky.

Akurátna dávka soli

Polievky solíme opatrne, radšej menej ako viac. Dochutíme ich skôr bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou, ligurčekom či bazalkou. Na stôl radšej položíme soľničku a každý nech si polievku sám dochutí. Presolenú polievku môžeme napraviť napríklad bielkom, ktorý do nej pridáme.

Paradajková polievka zaháňa hlad

Posledné výskumy preukázali, že ak sa podáva ako predkrm pred hlavným jedlom paradajková polievka, dokáže zlikvidovať veľký hlad. Hlavného jedla potom na zasýtenie budeme potrebovať oveľa menej, výskumníci hovoria, že až o celú polovicu.

Vietnamský tekutý zázrak

Polievka Pho je tradičným vietnamským jedlom a stala sa obľúbeným pokrmom aj u nás. Ide v podstate o silný mäsový vývar s plochými ryžovými rezancami, recept sa rýchlo rozšíril do hlavného mesta Hanoja a po celej krajine. Dnes existuje päť základných typov tejto polievky – vrcholom je azda „polievka so všetkým" – s rôznymi druhmi mäsa a tofu.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #vývar #polievka Oho #paradajková polievka

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....