Prístroj vyberáme podľa toho, na čo ho budeme najčastejšie používať. Ak napríklad často robíme kysnuté cesto, treba vybrať kvalitný prístroj s vysokým výkonom. Pri výbere netreba zabúdať na maximálny prevádzkový čas, ktorý určuje, ako dlho vydrží šľahač pracovať na jeden „záťah“. Rozpätie býva zvyčajne od jednej do desiatich minút. To však záleží na spôsobe, druhu a množstve spracúvanej suroviny. Ak nechceme šľahač príliš rýchlo opotrebovať, nepúšťame ho na viac ako tri minúty. Po uplynutí tohto času treba nechať ručný šľahač oddýchnuť a vychladnúť. Nezabúdame ani na príslušenstvo, má byť kvalitné a z odolných materiálov. Nepríjemným zistením môže byť aj krátky napájací kábel – mal by mať minimálne jeden meter.
K ovociu patrí šľahačka i pena
Ovocie v dezertoch láka ku kombinácii so šľahačkou, s tvarohovými a smotanovými či jogurtovými penami. Sladkú náplň môžeme oživiť príchuťami: vanilkovou esenciou, kardamónom, nasekanými lístočkami mäty, nadrvenou čokoládou či rozdrobenými maslovými sušienkami.
Sladučké zdravé alternatívy
V dnes populárnych zdravých dezertoch sa cukor nahrádza alternatívami, akými sú stévia, kvapky s prírodnou arómou (flavdrops), med alebo ovocie, pre športovcov a aktívnych ľudí sa pridávajú do dezertov potrebné dávky bielkovín, napríklad fitnesoví odborníci odporúčajú 2 g bielkovín na 1 kg telesnej hmotnosti.
Piškótam sa páči mráz
Mraznička je pre dezerty výborným spoločníkom. Ak napríklad milujeme piškótové dezerty, na ktoré len navŕšime tvarohovú plnku, ovocie či želatínu, smelo môžeme upiecť viac piškótových korpusov, vydržia v mrazničke aj celý mesiac, takže potom stačí plát rozmraziť, našľahať novú náplň, ozdobiť a nechať stuhnúť v chladničke.