Viete, ako často čistiť vašu domácnosť? Toaleta či drez si pýtajú...

Udržať domácnosť v nablýskanom a nepoškvrnenom stave je priam nemožné. Aj keby ste sa o to snažili denne.

03.10.2019 09:30
toaleta, čistenie Foto:
Ako často by sme mali čistiť toaletu?
debata

Ale to by vlastne nebolo ani zdravé. Byť otrokom posadnutosti čistotou tiež nie je zdravé. Ale, samozrejme, udržať si jednotlivé priestory či miesta vo vašom príbytku v dobrom stave treba. Viete, ako často je dobré ich čistiť či starať sa o ne počas bežného režimu fungovania?

Britský Daily Mail cituje špecialistu na hygienu domácnosti Paula Morrisa, ktorý hovorí napríklad toto!

1. Toaleta

Napriek tomu, že ich považujeme za špinavé miesta plné baktérií, nie je to až taká tragédia. Pri bežnom používaní toalety stačí, ak ju vydezinfikujete a vyčistíte keramický povrch pomocou kefy a prípravkov raz týždenne. Nutné je, samozrejme, utrieť a dezinfikovať aj dosku. Pri splachovaní vždy zatvárajte veko toalety.

2. Drez

Či už je nerezové alebo keramické, aj v tomto prípade postačí ak sa postaráte o „generálnu“ úpravu raz za týždeň. V prípade odtoku je však dobré čistiť ho častejšie. Nutné je tiež pravidelne likvidovať zvyšky jedla a potravín, ktoré sa zachytia vo výlevke. Raz za čas je dobré pomocou prípravkov na to určených prečistiť aj odtok hĺbkovo.

3. Kuchynská doska

Jednoduché! Čistite ju po každom použití, či už ste na nej krájali mäso, zeleninu alebo si robili rannú misku s ovocím a jogurtom. Hoci nemusíte na kuchynskej doske zanechať viditeľné zvyšky potravín, narábanie s nimi vždy znamená určitý odpad či znečistenie. Je preto veľmi jednoduché použiť hubku alebo vlhčenú utierku a povrch utrieť. V prípade hubiek na čistenie povrchov nezabúdajte na to, že aj tam sa zachytávajú baktérie. Pravidelne ich meňte, v prípade látkových handričiek použite práčku.

debata chyba
Viac na túto tému: #hygiena #domácnosť #čistenie

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...