Zápach v chladničke? Tieto jednoduché a lacné tipy pomôžu

Prostriedky, ktoré máte bežne doma! Citrón, káva či prášok do pečiva pri zápachu v chladničke pomôžu.

30.03.2019 11:00
prázdna chladnička Foto:
Ako sa zbaviť zápachu v chladničke?
debata (1)

Mletá káva pohlcuje pachy, preto pri takomto probléme pomôže. Pomletú kávu nasypte do misky a položte na jednu z políc chladničky. Po týždni kávu vymeňte za čerstvú.

Prášok do pečivo pomáha najmä pri pohlcovaní kyslých pachov, napríklad z ovocia či z kvasenej kapusty. Vďaka svojej zásaditosti neutralizuje spomínané pachy. 1 až 2 vrecúška prášku do pečenia vysypte do misky či hrnčeka, po mesiaci vymeňte.

Aj ocot pomôže pri nepríjemnom pachu. Ocot zrieďte v pomere 1:1 s vodou a takto pripraveným pomocníkom umyte chladničku. Octová voda odstráni baktérie a plesne, ktoré môžu zápach spôsobovať.

Príjemnú citrusovú vôňu v chladničke docielite jednoducho – prekrojený citrón vložte do chladničky a nechajte pôsobiť tri dni. Môžete aj vytlačiť šťavu z citróna.

Možno to znie neuveriteľne, ale aj rolka toaletného papiera môže pri nepríjemnom zápachu v chladničke pomôcť, pretože papier pohltí pachy. Po troch týždňoch papier z chladničky vyhoďte.

Napokon, aj použité čajové vrecúška majú takúto schopnosť. Jednoducho ich iba poukladajte do misky a nechajte v chladničke zopár dní. Na výsledok si však budete musieť počkať, nedostaví sa do niekoľkých hodín, ale dní.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zápach #káva #chladnička #ocot #prášok do pečiva

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...