Neuveríte, aký prípravok vám pomôže vyčistiť toaletu

Čistota toalety nie je síce nijako žiarivá téma, tipy, ako si jej čistenie uľahčiť, sa však zídu v každej domácnosti.

27.11.2018 17:00
toaleta, čistenie Foto:
Ako na toaletu?
debata

Ako sa zbaviť vodného kameňa? Ako zabezpečiť, aby záchodová misa zostala pekne biela? A čo ťažko dostupné miesta s fľakmi, ako na ne?

Tabletka na čistenie protézy

Aj keď nemáte umelý chrup, tabletky na čistenie protézy sa v domácnosti hodia. Na čo? Na čistenie toalety aj nádržky na vodu – tabletka zbaví toaletu vodného kameňa. Pritom nemusíte kupovať drahé tabletky, na tieto účely postačia tie najlacnejšie. Vhoďte ich na noc do misy či do nádržky a nechajte pôsobiť.

Sóda bikarbóna

Áno, tento prostriedok je v domácnosti využiteľný na desiatky užitočných spôsobov. Na hnedasté škvrny, ktoré sa tvoria na ťažko dostupných miestach, použite práve sódu bikarbónu. Naneste ju na tieto miesta, napríklad špeciálne ohnutou kefou a nechajte chvíľu pôsobiť. Potom zmyte vodou.

Prášok na pranie

Prací prášok pre žiarivo bielu bielizeň? Jasné! Pomôcť môže aj pri čistení tolety, ak jej chýba žiarivá belosť. Pred odchodom do postele do toalety vysypte pol hrnčeka pracieho prášku určeného na bielu bielizeň. Takzvané povrchovo aktívne látky obsiahnuté v prášku či tekutom pracom prostriedku sa postarajú o nepekené fľaky na mise. S vodným kameňom zasa pomôžu zabojovať látky v prášku, ktoré sú určené na vápenaté usadeniny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sóda bikarbóna #toaleta #čistenie toalety #tabletka do umývačky

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...