Tipy, triky, nápady: Kapusta v skle

13.11.2018 07:00
kapusta, kyslá kapusta, vitamíny
Kapustu môžeme nakladať do sklenených pohárov. Autor:

Jednou z možností, ako sa chrániť pred chorobou, je jesť také jedlá, ktoré nám dodajú potrebné vitamíny. Kyslá kapusta je známa pre pozitívny vplyv na ľudské zdravie.

Obsahuje veľké množstvo vitamínu C a pôsobí antibakteriálne. Ak nemáme sud, môžeme ju nakladať do sklenených pohárov. Najjednoduchšie je naložiť ju so soľou, s mrkvou a rascou. Na 1 kg kapusty treba 20 g soli, mrkvu a rascu pridáme podľa chuti. Týmto množstvom naplníme jeden 700 ml pohár. Čím dlhšie necháme nasolenú kapustu pred nakladaním odležať, tým je mäkšia a pustí viac vody (1 hodina stačí). Kapustu je nutné do pohára poriadne natlačiť, aby sa vytesnil vzduch a kapusta dobre vykvasila. Pri tlačení odlievame prebytočnú vodu, ktorú môžeme použiť na kapustovú polievku. Kapustu je dobré priebežne kontrolovať. Keď viečko na pohári dostatočne nedrží, môže kapusta hnednúť.

Aby syr nevytiekol

Keď chceme, aby nám syr pri vyprážaní nevytiekol, používame syr s obsahom 45 percent tuku a vyprážame ho na prudkom ohni s minimom tuku na panvici. Syr v tuku nesmie plávať. Takto usmažíme aj syr, ktorý sme v trojobale obalili len raz.

Jablko v ceste

Ak chceme zabrániť tomu, aby boli buchty suché, pridáme do cesta nastrúhané jablko, ktoré zbavíme šupky a jadrovníka. Chuť jablka v ceste nebude poznať a vláčny výsledok je zaručený.

Kôrka do kapusty

Azda každý pozná zápach, ktorý sa šíri bytom pri varení kapusty, ktorý mnohým ľuďom prekáža. Stačí však do nej pri varení pridať kúsok chlebovej kôrky a je po probléme.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#vyprážaný syr #kyslá kapusta #kapustový zápach #jablko v župane
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Posúvajte svoje hranice, len myslite na riziká, ktoré s tým súvisia.
Výrazné zľavy môžu ukrývať celkom inú...

+ Neprejedajte sa neskoro večer, neprospieva vám to a bude vám zle.
Začnite si sporiť peniaze, nečakajte, že...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk