Mäso má mierne sladkastú chuť. Králičie mäso možno dochucovať mnohými druhmi korenia. Rozhodne nič nepokazíme, keď k nemu pridáme rozmarín. Ten má pri varení čarovnú moc: zjemňuje arómu každého mäsa. Králičie mäso je pomerne suché, čo je dobrá správa pre tých, ktorí vyhýbajú prebytočným tukom. Bežne sa králičie mäso špikuje na zadných nohách a okolo chrbtice. Tam je vrstva mäsa najhrubšia a je náročné celé mäso dobre ochutiť. Vďaka špikovaniu sa chuť mäsa zjemní všade. Zadné nohy aj chrbtové mäso sa odporúča na niekoľkých miestach prerezať až ku kosti, aby sa korenie dostalo všade a aby mäso bolo všade rovnako ochutené. Králik všeobecne výborne chutí s rascou, cibuľou a cesnakom. Môžeme ho však dobre ochutiť aj paprikou. Nič nepokazíme ani borievkou a bobkovým listom.
Vňať na vlhkej doske
Zelené vňate – zelerovú a petržlenovú vňať, ligurček, kôpor či pažítka je dobré uchovať na zimu. Aby vňať nestratila šťavu, krájame alebo sekáme ju na vlhkej doske. Tým zamedzíme vsakovaniu šťavy do dreva.
Náhrady mäsa
Medzi rastlinné náhrady mäsa patria najmä výrobky zo sóje – tofu, tvaroh zo sójového mlieka a tempeh, čo sú placky z fermentovaných sójových bôbov. Alebo seitan, ktorý sa vyrába zo pšeničnej múky.
Prídavok do ryže
Ryža sa nikdy nerozvarí a bude vždy zaručene biela a sypká, ak do vriacej vody pridáme niekoľko lyžičiek studeného mlieka alebo lyžicu citrónovej šťavy.