Tipy, triky, nápady: Makrónky si musia odpočinúť

Drobné okrúhle koláčiky patria k parížskemu koloritu. Sú lákadlom, kvôli ktorému Angličania jazdia vlakom na otočku do Paríža.

14.09.2018 17:00
makrónky, Francúzsko Foto:
Makrónky sú náročné na pečenie.
debata (1)

Pri pečení však pozor – makrónky môžu explodovať pre vysokú teplotu v rúre, ale aj pre nedostatočné odpočinutie pred pečením.

Mliečno-ovocná delikatesa

Pripraviť si lahodný mliečny nápoj s ovocím je ľahké. Stačí jahody rozdeliť do pohárov, pridať citrónovú alebo limetkovú šťavu a roztlačiť vidličkou. V mixéri rozmixovať mlieko, banán a arašidové maslo, vliať do pohárov a posypať mandľami.

Šamrole do zásoby

Šamrole sú skvelé tým, že si maslové cesto napečieme dopredu a schováme do škatule v chladničke. Pred príchodom návštevy rúrky naplníme šľahačkou, snehom alebo krémom. Stačí už len hodinka na súzvuk chutí.

Írsky mach v podobe rôsolu

Írsky mach je druh morskej riasy, ktorá má mnoho blahodarných účinkov na zdravie človeka. Svoj názov získal podľa toho, že je najhojnejšie rastúcou morskou riasou v moriach okolo Írska. Veľmi obľúbený je pri príprave dezertov. Írsky mach sa používa do rôznych pokrmov ako želé či želatína. Toto zdravé rastlinné želé možno použiť aj do zmrzliny, nápojov, dezertov a ďalších pokrmov ako zahusťovadlo a spojivo. Príprava želatíny spočíva v tom, že riasy dobre prepláchneme a necháme v mise s vodou namáčať aspoň 6 hodín v chladničke. Ak nemáme dostatok času, môžeme riasu namočiť do vlažnej vody len na niekoľko hodín. Pre žiadaný želatínový efekt budeme musieť použiť väčšie množstvo. Mach je pripravený, keď má krémovú bielu farbu a takmer dvojnásobnú veľkosť a hmotnosť ako v suchom pôvodnom stave. Skladujeme až jeden rok na chladnom a suchom mieste, obsiahnutá soľ ho dobre konzervuje.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pečenie #riasy #makrónky #mliečny nápoj #šamrole #írsky mach

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...