Nepotrebujeme špeciálny zavárací hrniec. Predpokladom úspechu sú čisté poháre a suché, čisté uzávery. Pri zaváraní v rúre treba použiť len poháre s uzávermi na závit. Potrebovať budeme plytký plech, niekto odporúča pokryť jeho dno látkovou utierkou či plienkou, ktorá zabráni kĺzaniu a prípadnému rozbitiu pohárov. Na plech treba poháre postaviť tak, aby sa nedotýkali. Potom plech zalejeme vodou do výšky 2–3 centimetre. Teplotu v rúre nastavíme na 200–220 °C. Plech s pohármi vložíme do spodnej časti rúry a zapneme spodný aj horný ohrev. Presný čas zavárania sa líši pri každej rúre a podľa druhu ovocia či zeleniny. V zásade platí, že mäkké ovocie alebo zelenina sa zavárajú kratší čas než tvrdé druhy.
Uhorky znesú všeličo
Množstvo prísad, ktoré sa používajú pri nakladaní uhoriek a ich kombinácie umožňujú docieliť šarmantné chute. Ocot, cukor, nové korenie, čierne korenie, bobkový list, horčičné semienko, kôpor či iné bylinky, cibuľa, mrkva, chren, cesnak i paprika. Uhorky znesú všeličo.
Sila a chute vákua
V poslednom čase sa čoraz častejšie využíva marinovanie mäsa vo vákuu. V ponuke obchodníkov sa dajú nájsť rozmanité súpravy vákuových nádob a púmp vhodných na marinovanie nielen mäsa, ale napríklad aj zeleniny.
Rezačka s prísavkou
Praktickým pomocníkom v kuchyni je rezačka na potravinovú fóliu. Prísavka umiestnená na zadnej strane tejto rezačky umožňuje ľubovoľné umiestnenie na kuchynskej linke či chladničke. Čepeľ rezačky je ukrytá v plastovom obale, nehrozí preto poranenie.