Fľaky od krvi na obľúbených šatách? Takto sa ich zbavíte!

Menštruácia býva dosť bolestivá, a akoby to nestačilo, môže nám doslova zničiť naše obľúbené nohavičky alebo nohavice. S týmito tipmi ich určite zachránite.

24.08.2018 15:00
menštruácia, menzes Foto:
Krvavé škvrny treba hneď namočiť do studenej vody.
debata

Znie to síce neuveriteľne, ale tento trik patrí do kategórie „efektívny“. Je jedno, kde sa práve nachádzate, najlepším prostriedkom na krvavé škvrny sú sliny. Vážne. Obsahujú enzým, ktorý rozkladá proteínové zlúčeniny v krvi. Napľujte si na fľak, nechajte vsiaknúť a potom vyperte v studenej vode.

Farebné nohavičky

Ak sa vám zdá trik so slinami odporný, môžete nohavičky hneď strčiť pod studenú vodu, preprať v rukách a potom pridať k studenej vode soľ. Následne ich hneď vyperte v pračke. Na nohavičkách neostanú žiadne hnedé fľaky.

Staré škvrny

Špatia vaše nohavičky fľaky, ktoré sú už staršie? Dokonca aj s tými si viete poradiť. Nechajte ich zmäknúť hodinu v studenej vode, potom pridajte papájový prášok. Obsahuje rôzne rastlinné enzýmy, ktoré očividne pomáhajú aj pri odstraňovaní škvŕn. Potom nohavičky jednoducho vysušte, a opäť vyperte v studenej vode.

Špinavé rifle

Zakrvavili ste si rifle? Žiaľ, aj to sa stáva. V takom prípade siahnite po prášku na pečenie. Namočte nohavice do studenej vody a na škvrny naneste prášok zmiešaný s vodou (vznikne pasta). Nechajte vyschnúť a vyperte v studenej vode.

Biele nohavice

Pri bielych látkach môžeme siahnuť aj po iných zbraniach – vyskúšajte citrónovú šťavu alebo rovno bieliaci prostriedok. Znova platí, najprv nohavice namočiť do studenej vody. Potom na polhodinu do citrónovej šťavy alebo bieliaceho prostriedka a znova vyprať v studenej vode.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krv #nohavičky #citrón #menštruácia #sliny #fľaky #studená voda

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...