Tipy, triky, nápady: Citrón v ryži

31.07.2018 09:30
citrón
Citrónovú kôru uchováme s cukrom alebo soľou. Autor:

Pri uskladnení citrónov si môžeme pomôcť prastarým spôsobom našich starých mám - naukladáme citróny do nádoby plnej ryže.

Ak chceme uchovať kôru citróna, stačí nastrúhanú kôru rozdeliť na polovicu – jednu posypať cukrom, druhú soľou a uchovať v chlade.

Výber správnej sušičky

Medzi kľúčové parametre výberu správnej sušičky môže patriť predpokladané množstvo plodín a frekvencia sušenia, veľkosť, príkon, tvar či materiál, z ktorého je vyrobená. Zvyčajne sa príkon sušičiek pohybuje v rozmedzí od 200 do 700 W. Profesionáli používajú prístroje s príkonom 1 000 W. Nie je však nutné si pre istotu kupovať sušičku výkonnejšiu. Pri rýchlom sušení sa totiž z potravín vytráca najviac vitamínov. Veľkosť sušičiek potravín sa určuje počtom „poschodí“, Najčastejšie ich býva okolo päť, čo je ideálny počet pre priemernú domácnosť. Najčastejšie sa vyrába z plastu alebo z antikora. Antikoro ponúka vyššiu životnosť a kvalitné spracovanie, to všetko však súvisí aj s vyššou cenou. Na trhu sa dajú zohnať aj sušičky vyrobené z mimoriadne pevných a odolných plastov.

Prilepené vajcia

Vajcia sa dnes veľmi často predávajú v papierových škatuliach. Ak je však niektoré prasknuté a prilepené, nedá sa bez rozbitia prakticky vybrať. Pomôže, ak obal zvonku navlhčíme. Škrupina sa oddelí a vajce nepoškodíme.

Tajomstvo flambovania

Na flambovanie by sa mal používať ohriaty alkohol. Môžeme ho naliať do predhriatej naberačky, zapáliť a okamžite ním flambovaný pokrm zaliať. Alebo ho dáme priamo na panvicu, krátko ohrejeme a potom zapálime.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#vajíčka #sušička ovocia #flambovanie #citrónová kôra #citrón
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Nehrajte sa niečo, čo nie ste, to je základný bod vášho úspechu.
Aby ste problém vyriešili, musíte mu...

+ Doprajte intenzívnu starostlivosť a regeneráciu aj svojim vlasom.
Prijmite do tímu aj nového kolegu s...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk