Tipy, triky, nápady: Citrón v ryži

Pri uskladnení citrónov si môžeme pomôcť prastarým spôsobom našich starých mám - naukladáme citróny do nádoby plnej ryže.

31.07.2018 09:30
citrón Foto:
Citrónovú kôru uchováme s cukrom alebo soľou.
debata

Ak chceme uchovať kôru citróna, stačí nastrúhanú kôru rozdeliť na polovicu – jednu posypať cukrom, druhú soľou a uchovať v chlade.

Výber správnej sušičky

Medzi kľúčové parametre výberu správnej sušičky môže patriť predpokladané množstvo plodín a frekvencia sušenia, veľkosť, príkon, tvar či materiál, z ktorého je vyrobená. Zvyčajne sa príkon sušičiek pohybuje v rozmedzí od 200 do 700 W. Profesionáli používajú prístroje s príkonom 1 000 W. Nie je však nutné si pre istotu kupovať sušičku výkonnejšiu. Pri rýchlom sušení sa totiž z potravín vytráca najviac vitamínov. Veľkosť sušičiek potravín sa určuje počtom „poschodí“, Najčastejšie ich býva okolo päť, čo je ideálny počet pre priemernú domácnosť. Najčastejšie sa vyrába z plastu alebo z antikora. Antikoro ponúka vyššiu životnosť a kvalitné spracovanie, to všetko však súvisí aj s vyššou cenou. Na trhu sa dajú zohnať aj sušičky vyrobené z mimoriadne pevných a odolných plastov.

Prilepené vajcia

Vajcia sa dnes veľmi často predávajú v papierových škatuliach. Ak je však niektoré prasknuté a prilepené, nedá sa bez rozbitia prakticky vybrať. Pomôže, ak obal zvonku navlhčíme. Škrupina sa oddelí a vajce nepoškodíme.

Tajomstvo flambovania

Na flambovanie by sa mal používať ohriaty alkohol. Môžeme ho naliať do predhriatej naberačky, zapáliť a okamžite ním flambovaný pokrm zaliať. Alebo ho dáme priamo na panvicu, krátko ohrejeme a potom zapálime.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vajíčka #citrón #citrónová kôra #sušička ovocia #flambovanie

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....