K tomu možno pridať citrónovú šťavu – a zabudnúť na umelé dochucovadlá. Aby kvapkajúci tuk nestekal do grilu, mäso podložíme alobalom alebo hliníkovou táckou. Pred začatím grilovania gril dôkladne a kompletne vyčistíme. Na to používame osvedčenú kovovú kefu. Medzi hriechy grilovania patrí nalievanie piva na grilované potraviny, pri ktorom sa rozvíri popol. A ďalšou zásadnou chybou je aj zapaľovanie ohňa pod grilom pomocou liehu, ktorý kazí chuť jedla. Dôležité je aj správne náradie, nevhodne zvolené môže znamenať prepichnutie mäsa a vytekanie tuku do ohňa.
Uhorkové osvieženie
Letný nápoj s uhorkou sa hodí do horúcich letných dní, keď nás dokonale osvieži. Stačí odkrojiť šesť plátkov uhorky a citróna a všetko vložiť do džbánu. Namiesto citróna môžeme použiť pomaranč, grapefruit alebo limetku. Citrón a uhorku môžeme zľahka vytlačiť, pridať ľad a zaliať vodou.
„Mrazené“ špikovanie
Pred špikovaním mäsa necháme nakrájané dlhšie hranolčeky slaniny, šunky či salámy v mrazničke do ich dostatočného stuhnutia, potom ich do pripravených otvorov v mäse zapichneme ľahko ako klince. S pečením sa netreba ponáhľať.
Univerzálna bazalka
Bazalka je univerzálnym korením pre každú domácnosť. Môžeme ju v surovom aj suchom stave použiť na zeleninu, k šalátom a k mäsu. Veľmi dobrá je na nakladanie uhoriek, dodá úplne novú chuť paradajkovej omáčke a koreníme ňou cestoviny.