Tipy, triky, nápady: Karbonátky budú šťavnatejšie s trochou zeleniny

Ak chcete z mletého mäsa pripraviť šťavnatejšie karbonátky, do kila mäsa pridajte 2 - 3 nahrubo nastrúhané varené mrkvy alebo jeden veľký surový zemiak nastrúhaný najemno, či dve cukety.

13.07.2018 17:30
mleté mäso, fašírka Foto:
Z bielkov ušľahaný sneh primiešajte do mäsa pred vyprážaním fašírok.
debata (1)

Vyskúšajte tiež oddeliť žĺtky od bielkov. Žĺtky zamiešajte do mletého mäsa, z bielkov potom ušľahajte sneh a primiešajte ho pred vyprážaním fašírok.

Strojček na cestoviny

Strojček na cestoviny je dobrým pomocníkom v domácnosti, ak túžite po originálnych domácich produktoch. Pri jeho výbere netreba šetriť, napríklad k väčšine lacných strojčekov sa nedajú dokupovať nadstavce. Lacné strojčeky sa väčšinou vyrábajú z nie veľmi kvalitnej ocele a uloženie valcov je plastové. Strojček nedrží tvar a pri väčšej námahe môže prasknúť. Môže za to lacný materiál s veľkým podielom lacného hliníka. Dôležité je, aby sa strojček pri preťahovaní cesta nehýbal a základňa bola dostatočne široká. Kvalitný strojček na cestoviny je pomerne ťažký, čo je odrazom pevnej konštrukcie a použitia kvalitných materiálov. Má dostatočnú základňu s gumovými stabilizátormi. Je možné k nemu dokúpiť množstvo rezacích nadstavcov – na rezance, špagety, pappardelle, ravioly alebo gnocchi.

Ako si poradiť s dipom

Dip je označenie pre druh špeciálnych omáčok, do ktorých sa namáčajú kúsky rôznych jedál – čipsy, zelenina či syr. Nejde teda o klasickú omáčku. Dip môže byť jednozložkový alebo viaczložkový, ako základ sa využíva majonéza, kyslá smotana alebo jogurt, ale aj ocot, olej, kečup, horčica alebo med.

Prepichnuté knedle

Zemiakové knedle sa nezrazia, ak ich pred rozkrojením prepichneme na niekoľkých miestach vidličkou tak, aby para mohla voľne uniknúť. Ovocné knedle budú chutnejšie, keď do vody, v ktorej ich budeme variť, pridáme trochu rumu alebo vanilkového cukru.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #karbonátky #omáčka #dip #strojček na cestoviny #ovocné knedle

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...