Vyskúšajte tiež oddeliť žĺtky od bielkov. Žĺtky zamiešajte do mletého mäsa, z bielkov potom ušľahajte sneh a primiešajte ho pred vyprážaním fašírok.
Strojček na cestoviny
Strojček na cestoviny je dobrým pomocníkom v domácnosti, ak túžite po originálnych domácich produktoch. Pri jeho výbere netreba šetriť, napríklad k väčšine lacných strojčekov sa nedajú dokupovať nadstavce. Lacné strojčeky sa väčšinou vyrábajú z nie veľmi kvalitnej ocele a uloženie valcov je plastové. Strojček nedrží tvar a pri väčšej námahe môže prasknúť. Môže za to lacný materiál s veľkým podielom lacného hliníka. Dôležité je, aby sa strojček pri preťahovaní cesta nehýbal a základňa bola dostatočne široká. Kvalitný strojček na cestoviny je pomerne ťažký, čo je odrazom pevnej konštrukcie a použitia kvalitných materiálov. Má dostatočnú základňu s gumovými stabilizátormi. Je možné k nemu dokúpiť množstvo rezacích nadstavcov – na rezance, špagety, pappardelle, ravioly alebo gnocchi.
Ako si poradiť s dipom
Dip je označenie pre druh špeciálnych omáčok, do ktorých sa namáčajú kúsky rôznych jedál – čipsy, zelenina či syr. Nejde teda o klasickú omáčku. Dip môže byť jednozložkový alebo viaczložkový, ako základ sa využíva majonéza, kyslá smotana alebo jogurt, ale aj ocot, olej, kečup, horčica alebo med.
Prepichnuté knedle
Zemiakové knedle sa nezrazia, ak ich pred rozkrojením prepichneme na niekoľkých miestach vidličkou tak, aby para mohla voľne uniknúť. Ovocné knedle budú chutnejšie, keď do vody, v ktorej ich budeme variť, pridáme trochu rumu alebo vanilkového cukru.