Tipy, triky, nápady: Ako si vychutnať sekt s jahodami

Vynikajúcou kombináciou pre milovníkov jahôd je ich kombinácia so šumivým vínom.

04.07.2018 13:00
jahody, sekt Foto:
Poznáte správny postup pri konzumácii sektu s jahodami?
debata

Postup pri konzumácii je jednoduchý – stačí sa najprv napiť sektu, potom zajesť jahodu a bezprostredne sa znovu napiť vína. Pri druhom napití treba mierne nasať vzduch cez pery, aby sekt s jahodou v ústach pekne penil.

Tajomstvo skvelej šľahačky

Už pri nákupe smotany na šľahanie treba myslieť na výsledok, ktorý chceme dosiahnuť. Na šľahanie sa hodí len smotana, ktorá má minimálne 30 percent tuku. Čím viac percent, tým lepší výsledok. Profesionálni cukrári dokážu vyšľahať šľahačku len pomocou cukrárskej metly, pre amatérov je istotou elektrický šľahač – stolný alebo ručný. Dobre vychladenú smotanu vlejeme do nádoby na šľahanie. Pridáme pol lyžice práškového cukru, trochu vanilkového cukru. Najskôr šľaháme pri strednej rýchlosti. Keď šľahačka trochu zhustne, zvýšime rýchlosť a šľaháme dovtedy, kým sa netvoria tuhé „jazýčky“. Tým získame čistú šľahačku, ktorá je určená na okamžitú spotrebu. Aby bola šľahačka tuhšia a vydržala dlhšie, môžeme do nej pridať stužovač – látku na báze kukuričného škrobu.

Krásne kypré palacinky

Aby boli palacinky perfektne kypré, môžeme do cesta pridať niekoľko lyžičiek minerálky alebo rumu. Nesmieme však zabudnúť nechať cesto určitý čas odležať, aby múka mohla napučať. Palacinky budú jemnejšie a ľahšie stráviteľné.

Čo nepatrí do zdravého koktailu

Obsah zdravého koktailu treba voliť starostlivo. Mali by sme sa vyhnúť veľkému množstvu sladidla, nemali by sme ho dochucovať zmrzlinou či sladeným alebo farbeným jogurtom. Musíme tiež dať pozor, aby v ňom nedominovalo veľmi sladké ovocie.

Šťavnatejšie karbonátky

Ak chcete z mletého mäsa pripraviť šťavnatejšie karbonátky, do kila mäsa pridajte 2 – 3 nahrubo nastrúhané varené mrkvy alebo jeden veľký surový zemiak nastrúhaný najemno, či dve cukety. Vyskúšajte tiež oddeliť žĺtky od bielkov. Žĺtky zamiešajte do mletého mäsa, z bielkov potom ušľahajte sneh a primiešajte ho pred vyprážaním fašírok.

Prepichnuté knedle

Zemiakové knedle sa nezrazia, ak ich pred rozkrojením prepichneme na niekoľkých miestach vidličkou tak, aby para mohla voľne uniknúť. Ovocné knedle budú chutnejšie, keď do vody, v ktorej ich budeme variť, pridáme trochu rumu alebo vanilkového cukru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #karbonátky #jahody #sekt #palacinky #šľahačka #zemiakové knedle

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...