Tipy, triky, nápady: Jahodové mojito

Výborným osviežujúcim nápojom horúcich letných dní je jahodové mojito.

23.06.2018 17:00
jahodové mojito Foto:
Jahodové mojito s mätou a limetkou.
debata

Stačí rozmixovať štyri jahody s lyžičkou cukru do peny, do pohára nasypať cukor podľa chuti, položiť naň jahody, potom oprané mätové lístky, na ne kocky ľadu, zaliať perlivou vodou, pokvapkať citrónom a navrch položiť penu z rozmixovaných jahôd.

Skvelý asistent: stroj na výrobu zmrzliny

Je čas, ktorý deti zbožňujú – čas zmrzliny. Osobitne sa im zavďačíme domácou zmrzlinou zo surovín podľa vlastnej fantázie. A so strojom na výrobu zmrzliny to ide ľahšie. Napriek tomu treba prísady, ktoré to potrebujú, najprv rozmixovať a v odporúčanom poradí ich pridávať do miešacej nádoby stroja, ktorého metly maximálne zjemnia hmotu. Práve pomalé šľahanie v chladnej nádobe je jedinečným postupom na dosiahnutie vysokej kvality. Základom zmrzliny je mlieko. To možno nahradiť jogurtom alebo cmarom. Šľahačka potom zmrzlinu zjemní a dá jej krémovú chuť i hustotu. Hmotu možno osladiť cukrom, medom alebo inými prírodnými sladidlami. Používa sa aj sirup z kukuričného škrobu. Mnohí pridávajú žĺtky. Tie však treba najprv zmiešať s cukrom, až potom pridať mlieko.

Mäso miluje tymian

Bylinka, ktorá poteší najmä milovníkov mäsa. Stačí troška čerstvo nasekaného tymianu a rozvonia plnené kurča, pečenú bravčovinu a všetky pokrmy z červeného mäsa. Skvelý je aj na pečenú alebo grilovanú rybu. Využitie nájde pri varení omáčok s paradajkovým základom, hodí sa aj k restovanej zelenine.

Škrupiny do fľaše

Neraz býva problémom vyčistiť sklenené fľaše, keď sa úzkym hrdlom nedá pretiahnuť žiadna kefka. Tu nastúpia pomocníci – rozdrvené škrupiny vajíčok. Treba ich nasypať do nádoby, doplniť horúcou vodou, saponátom a fľašou triasť, čo nám sily stačia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tymian #zmrzlina #jahodové mojito #škrupiny

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...