Správne usušená bylinka musí pri dotyku ruky šuchotať a rozpadať sa na menšie kúsky. Usušené ukladáme do uzatvárateľných nádob.
Keď meliete z posledného
Ak na vás s príchodom jarného večera doľahla únava, výbornou pomôckou je elixír z mrkvy. Stačia naň štyri väčšie mrkvy, pol litra mlieka, lyžica citrónovej šťavy a tri lyžice medu. Mrkvy pokrájame a rozmixujeme v mlieku, pridáme šťavu, med a už stačí len vypiť.
Aby cesto pekne kyslo
Okrem radiátora či mierne rozohriatej rúry pri kysnutí cesta pomôže obyčajný hrniec s horúcou vodou (voda nesmie vrieť), na ktorý umiestnime misu s cestom. Pred rozťahovaním cesta na plech si treba namočiť prsty do studenej vody.
Ponorný mixér je praktickým riešením
Neoceniteľnou pomôckou v kuchyni je ponorný mixér, ktorým mixujeme v ľubovoľnej nádobe alebo hrnci. Najlacnejšie ponorné mixéry majú jediný nadstavec s ostrými nožmi, nie všetky sú však vhodné na mixovanie horúcich pokrmov. Drahšie modely ponúkajú vyšší výkon a dlhšiu životnosť. Pri kúpe môžete váhať medzi kovovým alebo plastovým mixérom – kovový býva ťažší a drahší, lepšie si však poradí s mixovaním horúcich surovín.
Pri plastových výmenných nadstavcoch sa môže skôr prejaviť vôľa v spoji. Okrem toho treba pri výbere myslieť na tvar mixéra – ťažší by sa mal dobre držať a mal by mať protišmykovú úpravu pre prácu s mokrými rukami. Ak nechcete rôzne prídavné nadstavce, najlepšia bude pevne spojená noha, dlhšie vydrží. No a výkon? Efektívne pracujúci mixér s príkonom 180 W môže pracovať lepšie ako lacný 500-wattový prístroj.