Tipy, triky, nápady: Ochráňte tvrdý syr pred vysušením a plesňami

19.04.2018 15:00
tvrdý syr, eidam, mliečne výrobky
Tvrdé syry sa naučte správne skladovať. Autor:

Tvrdý syr eidamského typu uchováme v čerstvom stave, ak ho vložíme do vzduchotesnej sklenenej alebo plastovej nádoby s niekoľkými kockami cukru. A ak chceme tvrdý alebo polotvrdý syr ochrániť pred plesňou, treba ho potrieť maslom.

Diétne pečené mäso z remosky

Remoska sa dnes vyrába z veľmi kvalitných materiálov. Ostal jej však základ – skladá sa z troch základných častí – podstavca, misy na pečenie s obsahom do štyroch litrov a z veka s vykurovacím telesom. Na teplu odolnom stojane z pevného plastu sú praktické úchytky pre lepšiu manipuláciu. Keď v nej chceme upiecť chutné, no diétne mäso, musíme dodržať takýto postup: Najprv rozohrejeme remosku bez tuku, bez vody a asi po 7–10 minútach vložíme na suché dno očistené, osolené, okorenené a ochutené mäso. Mäso sa na povrchu zrazí, pritom z neho neunikne šťava. Mäso počas pečenia obraciame, ale nepicháme doň, aby šťava nevytiekla, po opečení ho mierne podlejeme vodou alebo vývarom, musí sa piecť, nie dusiť vo vode, polievame, len aby povrch nevysychal. Bravčové, teľacie či pravú sviečkovicu môžeme piecť v celku.

Cibuľový čaj proti kašľu

Výborný proti kašľu je cibuľový čaj: Stačí do nádoby nakrájať na plátky olúpanú cibuľu, pridať majorán a zaliať vriacou vodou, prikryť, nechať lúhovať pokojne aj pol hodiny, potom scediť do inej nádoby, osladiť medom a pridať citrónovú šťavu. Pijeme jednu šálku trikrát denne.

Jednoduché špikovanie mäsa

Mäso špikujeme slaninou v smere vlákien, pretože tak slanina jednoduchšie preniká do mäsa a pri krájaní naprieč vláknami tvorí v mäse mozaiku – malé štvorčeky. Pred špikovaním treba nechať slaninu chvíľu stuhnúť v chladničke.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#špikovanie mäsa #remoska #eidam #cibuľový čaj #tvrdý syr
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Tento deň sa bude vyvíjať priaznivo, bolesti natrvalo ustúpia.
Nemeňte sa na nikoho iného, buďte vždy sama...

+ Nejedzte priveľa cukru, mohol by vám viac uškodiť ako pomôcť.
Nenakupujte len tak bezhlavo, potrebujete...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk