Tipy, triky, nápady: Ochráňte tvrdý syr pred vysušením a plesňami

Tvrdý syr eidamského typu uchováme v čerstvom stave, ak ho vložíme do vzduchotesnej sklenenej alebo plastovej nádoby s niekoľkými kockami cukru. A ak chceme tvrdý alebo polotvrdý syr ochrániť pred plesňou, treba ho potrieť maslom.

19.04.2018 15:00
tvrdý syr, eidam, mliečne výrobky Foto:
Tvrdé syry sa naučte správne skladovať.
debata

Diétne pečené mäso z remosky

Remoska sa dnes vyrába z veľmi kvalitných materiálov. Ostal jej však základ – skladá sa z troch základných častí – podstavca, misy na pečenie s obsahom do štyroch litrov a z veka s vykurovacím telesom. Na teplu odolnom stojane z pevného plastu sú praktické úchytky pre lepšiu manipuláciu. Keď v nej chceme upiecť chutné, no diétne mäso, musíme dodržať takýto postup: Najprv rozohrejeme remosku bez tuku, bez vody a asi po 7–10 minútach vložíme na suché dno očistené, osolené, okorenené a ochutené mäso. Mäso sa na povrchu zrazí, pritom z neho neunikne šťava. Mäso počas pečenia obraciame, ale nepicháme doň, aby šťava nevytiekla, po opečení ho mierne podlejeme vodou alebo vývarom, musí sa piecť, nie dusiť vo vode, polievame, len aby povrch nevysychal. Bravčové, teľacie či pravú sviečkovicu môžeme piecť v celku.

Cibuľový čaj proti kašľu

Výborný proti kašľu je cibuľový čaj: Stačí do nádoby nakrájať na plátky olúpanú cibuľu, pridať majorán a zaliať vriacou vodou, prikryť, nechať lúhovať pokojne aj pol hodiny, potom scediť do inej nádoby, osladiť medom a pridať citrónovú šťavu. Pijeme jednu šálku trikrát denne.

Jednoduché špikovanie mäsa

Mäso špikujeme slaninou v smere vlákien, pretože tak slanina jednoduchšie preniká do mäsa a pri krájaní naprieč vláknami tvorí v mäse mozaiku – malé štvorčeky. Pred špikovaním treba nechať slaninu chvíľu stuhnúť v chladničke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tvrdý syr #eidam #remoska #cibuľový čaj #špikovanie mäsa

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...