Tipy, triky, nápady: Oslaďte si kávu škoricou

Ak máte radi sladenú kávu a z akýchkoľvek príčin nemôžete alebo nechcete používať klasický cukor, stačí do vody, z ktorej budete pripravovať kávu, dať kúsok škoricovej kôry. Neosladený čaj bude lepšie chutiť, keď do šálky pridáte niekoľko lístkov mäty alebo klinček.

15.04.2018 14:00
škorica, korenie Foto:
Škorica nerozvonia len vaše koláče.
debata

Teflónový povrch potrebuje starostlivosť

Teflón je dnes neoddeliteľnou súčasťou našich kuchýň a pomaly vytláča riad vyrobený z klasických materiálov. O panvice a hrnce s teflónovým povrchom sa však treba starať, aby neprišli o svoje unikátne vlastnosti. Riad s teflónovým povrchom vyžaduje špeciálne príslušenstvo. Môžeme použiť buď klasické drevené varešky, alebo špeciálny riad takisto vyrobený z teflónu. Nikdy sa nesmú pri varení používať kovové nástroje ako lyžice, vidličky alebo naberačky. Teflónový riad zahrievame, až keď sú v ňom suroviny. Ak ho zohrievame prázdny, teplota začne rozkladať samotný teflón a ten môže popraskať a zmeniť farbu. Teflónový riad stačí čistiť papierovým obrúskom, a ak to na špinu nestačí, môžeme použiť saponát na umývanie riadu a špongiu, pričom riad čistíme jemnejšou stranou špongie.

Jednoduchá papierová pomôcka

Keď uvarené zemiaky nepodávame hneď po uvarení, môže sa ľahko stať, že sa v hrnci zaparia a sú nepríjemne vlhké. Zabránime tomu tak, že keď zlejeme vodu, vložíme medzi hrniec a pokrievku papierovú kuchynskú utierku. Tá pohltí paru a zemiaky zostanú suché.

Očistná citrónová kúra

Populárnou sa v poslednom čase stala detoxikačná citrónová kúra, výborný prírodný prostriedok na vyčistenie organizmu. Stačí na ňu 300 ml čistej neperlivej vody a lyžica čerstvej citrónovej šťavy, najlepšie v bio kvalite. Ingrediencie zmiešame a nápoj popíjame trikrát denne po dúškoch počas 14 dní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #káva #citrón #mäta #škorica #teflón #klinček #papierové utierky

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....