Tulipány vo váze vydržia dlhšie krásne, ak... Tu sú tipy

Tulipány sú vďačným symbolom jari, vo váze rozžiaria váš interiér. Existuje ich vyše 5 000 druhov, intenzívne sa začali pestovať v 17. storočí.

01.04.2018 12:30
Valentín Foto:
Šup s nimi do vázy, ale tulipány si pýtajú aj starostlivosť.
debata

Ak si ich kúpite, je dobré sa o ne postarať, aby vám vo váze vydržali pekné o čosi dlhšie. Prvým tipom je, aby ste ich na noc preložili do nevykurovanej miestnosti v byte, čím predĺžite čas ich kvitnutia. Vodu vo váze vymieňajte každé dva dni.

Ďalšie tipy starostlivosti o tulipány vo váze:

Odrežte alebo odstrihnite zo stoniek tulipánov spodnú časť skôr, nech ich vložíte do vázy – takto ošetrené budú prijímať sviežu vodu lepšie. Po pár dňoch, keď konce stonky zhnednú, ich skráťte opäť.

Listy, ktoré sú poškodené alebo zvädnuté, odstráňte. Živiny tak pôjdu do kvetu a rastlina nebude vynakladať zbytočnú energiu na výživu poškodených listov.

Ak máte na stole misku s ovocím, tulipány by nemali byť tesne pri nej. Z ovocia sa uvoľňujú látky, vďaka ktorým kvet odkvitne rýchlejšie. Rovnako vázu s tulipánmi nepostavte ani na veľmi teplé miesto či do prievanu.

Tulipány nedávajte do vázy spolu s narcismi. Tie uvoľňujú lepkavú látku, ktorá upchá stonky tulipánov a tie potom nemôžu prijímať vodu. Ak túžite mať tieto dva kvety predsa len v spoločnej kytici, narcisy od tulipánov oddeľte aspoň na noc. Kytica následne vydrží dlhšie.

Tulipány vložte do vysokej vázy. Tieto kvety majú schopnosť ešte o čosi podrásť vo vode aj potom, kedy už sú oddelené od cibuľky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #interiér #váza #tulipány

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...