Za rohom je jar! Pozvite ju na veľkonočný stôl

Nežné či svieže farby prebúdzajúcej sa prírody sú dôkazom toho, že sa blíži Veľká noc - čas na tradície, oslavy s blízkymi aj chutné pohostenie. Už viete, ako vyzdobíte sviatočný stôl? V tradičnom či modernom duchu?

27.03.2018 17:00
debata

Prestrite vonku

Veľkonočné prestieranie, Villeroy&Boch
veľká noc Veľkonočné prestieranie, Villeroy&Boch

Zelená farba je klasikou patriacou k tomuto sviatku. Prebúdzajúci sa život za oknami láka do prírody, po dlhej zime sa túžba po voňavom vzduchu hlási o slovo ešte nástojčivejšie. Ak vám to terasa, záhrada a najmä počasie dovolia, svojich šibačov môžete pohostiť aj vonku, najkrajšou dekoráciou bude zelený koberec trávy. Práve v jarných prírodných tónoch môžete následne voliť aj prestieranie – kombinujte zelenú so žltou, príjemný kontrast vytvorí biela či hnedá.

Ozdobte vetvičky

Dekorácie - vajíčka a váza, Ikea
veľká noc Dekorácie - vajíčka a váza, Ikea

Na stole sa bude pyšne vynímať aj váza s prvými kvetmi či pučiacimi vetvičkami stromov. Ozdobte ich v duchu veľkonočných sviatkov – či už drobnými kuriatkami, zajačikmi, či vajíčkami. Vo váze by nemalo chýbať čosi zelené – práve ako symbol sviatkov jari, môžete použiť aj farebné stužky, ktoré pripevníte na vetvičky.

Aj kvety sa hodia

Veľkonočný stôl, Tchibo
veľká noc Veľkonočný stôl, Tchibo

Ak sa chcete vybrať iným než tradičným smerom, namiesto zeleno-bielo-žltých kombinácií vyskúšajte tóny ružovej, fialovej či modrej. Aj motívy kvetov sa s Veľkou nocou snúbia, siahnite po výrazne zdobených obrusoch či tanieroch, ktoré vhodne doplníte efektným prestieraním. Atmosféru umocníte farebnou kyticou živých kvetov uprostred stola.

Nezabudnite na šibačov

Veľkonočná dekorácia, Westwing.sk
Dekorácia - vajíčka, Ikea
+16Obrus, Tchibo

Bez vajíčok, zajacov a kuriatok v podobe milých dekorácií na stole sa sviatky nezaobídu. Myslite aj na misku s vajíčkami či so sladkosťami, ktorými odmeníte malých šibačov. Na ich výbere si dajte záležať, veď práve maličkosti sa stanú bodkou na vašom slávnostne prestretom stole.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dekorácie #Veľká noc #prestieranie

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...