Škrvny na žehličke či kohútikoch? Ako s nimi ľahko a po domácky preč?

Niektoré sú už dobre známe, niektoré možno celkom nové. V čase, keď sa pomaly, ale nezdaržateľne blíži veľké upratovanie pred Veľkou nocou sa možno tieto tipy zídu.

27.02.2018 07:00
Zdravie v kuchyni: Citrón zdolá aj chorobu Foto:
Citrón sa veľmi často dá využiť pri čistení.
debata

Na stránke Daily Mail sa zozbierali tipy od čitateľov na to, ako si uľahčiť čistenie a skrášľovanie domácnosti. Najmä triky na inokedy priam nevyčistiteľné škvrny vždy zaujímajú najviac. Ako teda môžete vo vašej domácnosti využiť tieto rady?

Škvrny na kuchynskej doske

Vyskúšajte citrón a soľ. Rozrežte ovocie na polovicu, posypte drevený povrch soľou a následne tlakom, ktorý uvoľní z ovocia šťavu, čistite krúživými pohybmi škvrny na kuchynskej doske či linke. Ani sa nenazdáte a budú preč.

Škvrny na príboroch

Opäť pomôže citrón, ktorým môžete vydrhnúť príbory, funguje dokonca aj pri hrdzavých kúskoch.

Škrvny na plechoch či miskách na pečenie

Zmes vody, octu a pár koliesok citróna. To všetko nechajte spolu pôsobiť niekoľko hodín a následne umyte, škrvny a zaschnuté miesta budú razom preč.

Špinavé hlavice či kohútiky

Neviete z nich odstrániť škvrny? Do malého plastového vrecúška nalejte ocot a následne ho upevnite na sprchovú hlavicu alebo kohútik. Fixujte gumičkou alebo motúzom a nechajte pôsobiť celú noc. Ráno budú kohútiky ako nové, keď ich potom ešte klasicky vyčistíte.

Špinavá žehlička

Nasypte na žehliaciu dosku soľ (nezabudnite si dať podložku, ktorú potom môžete vyhodiť – napríklad kus starej látky) a horúcou žehličkou soľ prežehlite. Odstránite tak všetky škvrny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #upratovanie #špina #citrón #soľ #škvrna #žehlička

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....