Vykurovacia sezóna je plnom prúde! Viete správne vetrať?

Vetrajte, izby neprekurujte a zvlhčujte vzduch. Tu sú tipy pre vykurovaciu sezónu.

23.11.2017 15:00
kúrenie, radiátor Foto:
Miestnosť zbytočne neprekurujte.
debata

Krátko, ale intenzívne

Dlhodobo otvorené okno ochladzuje steny a tým sa zvyšujú náklady na vykurovanie. Najlepšie je otvoriť dokorán okno každú hodinu, prípadne viacero okien a tým „vymeniť“ vzduch v celom byte.

Zvlhčujte vzduch

Nemusíte si hneď kupovať zvlhčovač vzduchu – pomôžu aj jednoduché triky – po sprche či kúpeli nechajte dvere otvorené, aby vlhký vzduch prešiel z kúpeľne do ostatných častí bytu. Podobne pomôže aj sušenie bielizne vo vnútorných priestoroch, ak máte vzduch veľmi suchý. Tu však treba zdôrazniť – že v tomto prípade môže vysoká vlhkosť zasa spôsobiť iné problémy – o slovo sa hlásia plesne.

Pozor na materiály

Ak sa chystáte stavať dom, zamerajte sa na výber materiálov, ktoré dokážu vo vyššej miere regulovať teploto aj vlhko. Vysokokvalitné tehly už takéto vlastnosti majú, vďaka čomu už ani počas zimy nemusíte kúriť na maximum.

Neprekurujte miestnosti

Izbová teplota by mala byť v ideálnom prípade 20 až 22 stupňov Celzia. Vysoké teploty v miestnosti zbytočne vysušujú vzduch, ale trpí aj pokožka. Takisto dbajte počas vykurovacej sezóny aj na dostatočný príjem tekutín, aby sa koža hydratovala aj zvnútra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #teplota #kúrenie #vetranie

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...