Toto sa fakt nedá vyčistiť! Naozaj? 4 šikovné triky, ktoré vás prekvapia

Možno to nepatrí medzi najobľúbenejšie činnosti, ale čistenie a umývanie povrchov v domácnosti je skrátka nutnosť. S dobrými radami a trikmi ho dokonca bude vykonávať celkom radi.

20.11.2017 12:00
upratovanie, čistenie Foto:
Na čistenie a upratovanie existujú aj veľmi šikovné triky.
debata

Ako píše portál Femail.co.uk, existuje niekoľko šikovných ťahov, s ktorými môžete čistenie uľahčiť alebo zjednodušiť. Nasledovné vás možno prekvapia a možno poučia – takže, hor sa do čistenia!

Špinavá mikrovlnka

Do misky, ktorá je naplnená do polovice vodou, vyžmýkajte polovicu citróna. Zapnite mikrovlnku na tri minúty a nechajte roztok ohriať, následne ho nechajte ešte ďalších päť minút odpočívať za zavretými dvierkami elektrického spotrebiča. Potom stačí suchá alebo vlhká utierka a zo stien mikrovlnky poľahky odstránite všetku mastnotu či nepríjemné škvrny a fľaky z jedla.

Nálepky na stenách

Najmä v domácnostiach s malými deťmi sa často mamičky trápia s nálepkami, ktoré sa nachádzajú všade. Strhnúť ich dolu znamená najčastejšie zaschnuté fľaky od lepidla, ktoré nie a nie zísť dolu. Femail radí, aby ste namiesto toho vyskúšali fén. Nahrejte nálepky prúdom teplého vzduchu, ktorý zmäkčí zaschnuté lepidlo a následne ju jemne stiahnite z povrchu.

Škvrny na koberci

Namiesto drhnutia môže pomôcť obyčajná jedlá sóda. Nasypte ju na zašpinené miesto a nechajte pôsobiť aspoň 7 minút. Následne prášok povysávajte vysávačom.

Prach na policiach

Pomôcť si môžete starou ponožkou. Nasaďte si ju na ruku a takto dôkladne vyutierajte prach, podarí sa vám dostať aj na nedostupné miesta. Aby ste zabránili padaniu chuchvalcov prachu na zem, následne ponožku len prevráťte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #upratovanie #nálepky #mikrovlnka #prach

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...