Uvarené či surové? Tri skvelé tipy týkajúce sa vajec

, 25.09.2017 09:00
vajce, žĺtok, škrupina
Ilustračné foto. Autor:

Ako jednoducho oddeliť žĺtok od bielka? Pomôže plastová fľaša.

Je čerstvé?

Ako rozoznáte, či je vajce čerstvé? Ak neviete, ako dlho máte vajíčka v chladničke, pomôže jednoduchý trik. Naplňte sklenený pohár vodou a opatrne do nej vložte vajce. Ak zostane na dne, je čerstvé. Naopak, ak vypláva hore, už nie je vhodné na konzumáciu.

Uvarené či surové?

Ak ste si uvarili vajíčka a dali ich späť do chladničky hneď vedľa surových, môžete mať problém – ako rozoznať, ktoré je ktoré? Aj tu pomôže jednoduchý trik. Vyberte vajíčko a položte ho na kuchynskú linku. Ak ho roztočíte, varené vajce sa bude otáčať rýchlo a rovnomerne. Surové, vďaka tekutine vo vnútri, pomalšie a nerovnomerne.

Ako oddeliť žĺtok od bielka?

Vajíčka rozbite do hlbokého taniera. Potom vezmite prázdnu plastovú fľašu bez vrchnáčika, jemne ju stlačte a nasmerujte tesne nad žĺtok. Vzduchom jednoducho „nasajete“ žĺtok dovnútra a následne ho prenesiete vo fľaši do pripravenej misky. Uvoľníte stlačenie a žĺtok vypadne.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#žĺtok #vajcia #tip #bielok
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Nemáte dôvod odkladať dohodnuté stretnutie s lekárom, prekonajte strach.
Nenechajte sa zlákať lacným...

+ Patríte medzi zdravých ľudí, pokračujte a starajte sa o svoje telo i myseľ.
Máte právo vedieť...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk